Frans Hendriksen en Theo Wildemors voor altijd in het hart bij leden TVC’28

Frans Hendriksen en Theo Wildemors in de kantine van TVC'28
Frans Hendriksen en Theo Wildemors in de kantine van TVC'28
Foto: Redactie

Erelid van zowel STEVO als TVC’28, hoe krijg je het voor elkaar? Theo Wildemors is het ‘gewoon’ gelukt. Bij de voetbalclub uit Geesteren had hij de prestigieuze versierselen al op zak en sinds gisteravond ook bij de evenknie uit Tubbergen. En er werd smakelijk om deze unieke prestatie gelachen.

Naast penningmeester Wildemors, die na 22 dienstjaren afzwaaide en in Bart Geerink een waardig opvolger heeft gekregen, zette ook een ander clubmens met een blauw-wit hart een punt achter zijn vrijwillige carrière: Frans Hendriksen. Vermaard om zijn uitgebreide woordschat, geroemd om zijn nauwe betrokkenheid bij tal van clubzaken. Op de PR, het clubblad, het G-voetbal en niet te vergeten de sponsoring heeft hij een grote stempel gedrukt. In 2004 nam Hendriksen afscheid als bestuurslid en werd toen al erelid van de Tubbergse voetbalclub. Inmiddels, op 73-jarige leeftijd en na 25 jaar, is het – naar eigen zeggen – welletjes geweest. TVC’28-voorzitter Hans Hofsté zette hem in het zonnetje, o.m. door erop te wijzen dat Hendriksen in de loop der jaren hoogstpersoonlijk verantwoordelijk is geweest voor zo’n €1,25 miljoen aan sponsorinkomsten, en gaf namens de vereniging een welverdiende reischeque mee.

Preses Hofsté omschreef ‘schatbewaarder’ Wildemors als iemand die de zaakjes altijd tot in de puntjes voor elkaar heeft. “Een uiterst nette, sociale en aimabel man die erg veel verstand heeft van geld. Als je ruzie had met hem, iets dat bijna niet kan, dan ligt dat toch echt aan jou.” Wildemors memoreerde in zijn dankwoord allereerst de in totaal 42 jaar dat hij penningmeester is geweest. Eerst bij STEVO, toen het kerkbestuur van de katholieke gemeenschap in Tubbergen en later bij TVC’28. Waren er in 1994 nog maar zo’n 400 clubleden, inmiddels is dit aantal de 900 gepasseerd. Qua gehele inkomsten is er een groei van 400% en wat de sponsoring betreft is dat bedrag zelfs 7 keer zoveel als destijds. Een prestatie om trots op te zijn en Wildemors neemt nog niet helemaal afscheid, want hij blijft als financieel expert verbonden aan het stichtingsbestuur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen