Koploper Vogido wint in Albergen

De lijstaanvoerder van de 3e klasse A kwam deze zondagmiddag op bezoek bij sportpark ’t Loarkamp. Het eerste elftal van De Tukkers speelde een prima wedstrijd en kwam na rust op voorsprong. Vogido wist de wedstrijd in het laatste half uur nog naar zich toe te trekken: 1-2.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd hadden de gasten het meeste balbezit. Het schoot een paar keer van afstand zonder echt gevaarlijk te worden. Daarna kreeg De Tukkers 1 meer grip op de wedstrijd en kreeg via Stijn Boswerger een kansje. Joep Egberink bediende Boswerger, maar zijn schot uit een moeilijke hoek wist de keeper te keren. De grootste kans van Vogido was een kopbal die op de paal werd gekopt.

Vlak voor rust hadden de Albergenaren nog een mogelijkheid. Ingo Kroeze haalde de achterlijn na een mooie combinatie en legde de bal terug op Kjell Huisman die de bal over het doel schoot.

In het tweede bedrijf kwam De Tukkers 1 op voorsprong. Een corner vanaf de linkerkant werd door Joep Egberink op de rand van het strafschopgebied gelegd. Marco Stege haalde verwoestend uit en verschalkte de doelman: 1-0. Vogido wist de stand in de 70e minuut weer gelijk te trekken. De bal werd simpel breed gelegd op Eusebio Paol die de bal hard tegen de touwen schoot: 1-1. Zo’n 5 minuten later was het wederom Paol die scoorde en Vogido op voorsprong zette. Hij tikte een corner bij de tweede paal binnen: 1-2. Na de goal moest De Tukkers 1 risico’s nemen. Het voetbalde tot aan het strafschopgebied prima, maar de eindpass of het schot ontbrak.

De gasten leken de wedstrijd vlak voor tijd te beslissen uit een vrije trap. Doelman Sander Kemperink keerde in eerste instantie, maar de rebound trof wel doel. De scheidsrechter, die overigens een foutloze wedstrijd floot, keurde het doelpunt af wegens buitenspel. De stand bleef onveranderd, waardoor De Tukkers 1 voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd verloor, ondanks een goede wedstrijd.

Volgende week speelt De Tukkers 1 de laatste wedstrijd voor de winterstop. Het reist dan af naar Enschede waar De Tubanters de tegenstander is. Aftrap is om 14.00 uur.