Damesteam van VKC’03 kan geen tegenstand bieden in strijd titelkandidaat

Foto: VKC'03

Gisteren kwamen de dames uit Culemborg van waterpolovereniging de Meer naar Tubbergen. Met 3 punten achterstand op de koploper zijn ze een goede nummer 2 op de ranglijst.

Door omstandigheden moesten de dames uit Tubbergen het zonder een aantal basisspelers doen. In de eerste periode was het dan ook zoeken naar het juiste veldspel. Al snel werd duidelijk dat er veel gecounterd werd door de Culemborgers en dit resulteerde direct in een achterstand. Vrij snel stond er een 0-4 achterstand op de klok. Met een doelpunt van Sophie Derkman en Marly Stopel werd de achterstand nog wat terug gewerkt.

In de tweede periode had VKC’03 niet veel meer te vertellen als in de eerste. Door persoonlijke fouten al vroeg in de wedstrijd stonden er een aantal dames op scherp. Snel in deze periode kwam voor Leonie Busscher de 3e persoonlijke fout waardoor ze de wedstrijd kon verlaten. Culemborg wist hierna nog een aantal doelpunten te maken en de achterstand werd groter, met 2-8 op het scorebord.

Voor de dames uit Tubbergen was het rustig blijven en de wedstrijd uitspelen. Er konden door meerdere persoonlijke fouten sowieso geen risico’s meer worden genomen. De dames van de Meer wisten hier gebruik van te maken en liepen steeds verder uit. VKC’03 wist met 1 doelpunt nog wat terug te doen. Einde van deze periode stond het 3-14.

In de laatste 6 minuten stuurde trainer/coach Rob Kienhuis de dames het water in met de opdracht te blijven proberen waarop getraind werd. Helaas werden aanvallen niet goed opgezet en kwamen er weinig scoringskansen. Met een trieste nederlaag van 5-20 werd de wedstrijd afgesloten.

Doelpunten

  • Marly Stopel: 3
  • Sophie Derkman: 2
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen