Tubbergse volleybalvereniging knalt het weekend soepeltjes door

Een meer dan uitstekend begin van de eerste competitieronde in 2017 voor de meeste teams van volleybalvereniging Dynamo Tubbergen.

In de eerste wedstrijd in 2017 presteerde het eerste team van Dynamo zich in de nieuwe wedstrijdshirts, beschikbaar gesteld door de teamsponsor Hendriksen Accountants en Adviseurs, aan het publiek in de Verdegaalhal. Na enkele weken rust werd zo weer begonnen met de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen.

In de eerste competitehelft werden goede wedstrijden met mindere werden afgewisseld. Met name de laatste wedstrijden was er sprake van een vormstijging, werden er de nodige punten veroverd met als resultaat een derde plaats in de ranglijst. Maar in deze competitie zegt dat niet zoveel omdat de ploegen met uitzondering van Sneek 2, als koploper, en Donitas 2 als rode lantaarndrager, nauwelijks voor elkaar onderdoen en iedereen van iedereen kan winnen of verliezen. En die laatste, de Groningse studentenploeg Donitas 2, was dit weekend nou net de tegenstander van de dames. In Groningen was Dynamo 1 de bovenliggende ploeg en wonnen de oranje-hemden met 4-0. Maar resultaten uit het verleden geven geen garantie voor…

Donitas arriveerde met een smalle selectie van 8 speelsters inclusief libero in Tubbergen, waardoor er weinig wisselmogelijkheden waren. In het begin van de eerste set waren de ploegen nog aan elkaar gewaagd maar gaandeweg de set bouwde Dynamo een grote voorsprong op. Deels door zelf geconcentreerd te spelen en deels te profiteren van de hoge foutenlast aan de kant van de gasten. Het resultaat was een redelijk eenvoudige 25-19 setwinst.

In de tweede en derde set behaalden de Tubbergse speelsters een stabiel niveau en lieten zich niet meeslepen in het trage spel van Donitas. De servedruk werd opgevoerd en blokkerend en verdedigend had men de organisatie goed staan. Dynamo was duidelijk een maatje te groot wat duidelijk tot uiting kwam in de winnende setstanden 25-13 en 25-12. En dan de laatste 4e set… altijd lastig omdat de winst al binnen is. In het begin van de set liep Dynamo 1 al snel uit naar een comfortabele voorsprong maar Donitas vocht zich terug in de wedstrijd en bij een 18-17 voorsprong aan Tubberger kant, leek er nog van alles mogelijk. Een sterke serveserie van de ingewisselde Masu de Ridder maakte echter een einde aan de illusies van de dames uit Groningen. De eerste 5 punten in 2017 waren een feit.

Dynamo 2

Voorafgaand aan de wedstrijd van Dynamo 1 speelde het tweede damesteam de topper tegen koploper Devoko 2 uit Denekamp. Met in het achterhoofd nog de lekkere overwinning in de beker tegen derde divisionist Orion 2 begon Dynamo 2 uitstekend. Fris spelend en hard werkend resulteerde dat in een mooie voorsprong aan het begin van de set. Maar naarmate de set vorderde kwam Devoko beter in het spel. Het verschil bleek toch nog groot genoeg. Met 25-23 was de eerste set binnen.

Over de tweede set kunnen we kort zijn. Er lukte bar weinig en met 10-25 was de set snel gedaan. Hoe knap was het hoe het jonge Dynamo-team in de derde set weer in het veld stond. De draad uit het begin van de eerste set werd weer opgepakt en in deze set ging Dynamo 2 ook geconcentreerd door met volleyballen. De 25-20 was een terechte afspiegeling. De vierde set was de beste van de wedstrijd. Devoko kwam er niet meer aan te pas en met 25-13 werd keurig met 3-1 van de koploper gewonnen.

Dynamo 3

Doordat Dynamo 2 won kon het derde team van Dynamo koploper worden van de promotieklasse. Het moest dan wel van de rode lantaarndrager Saasveldia 2 winnen. Dat kun je wel aan het ervaren damesteam overlaten. Met 25-10, 25-21, 25-12 en 25-16 werd het nooit spannend. Maar door deze strakke 4-0 overwinning is Dynamo 3 wel de trotse lijstaanvoerder.

Dynamo 4

Ook het vierde team van Dynamo deed goede zaken. De eerste 3 sets werden eenvoudig gewonnen (25-14, 25-12 en 25-16) tegen Saasveldia 3. De enige smet bij de dames zal misschien de laatste set zijn. Met 24-26 wisten de dames uit Saasveld niet helemaal met lege handen naar huis te gaan. Met deze overwinning nestelt Dynamo 4 zich wat vaster in de middenmoot.

Jeugd

Bij de lijnteams was Dynamo A1 nog een weekend vrij. B1 won haar eerste wedstrijd in de topklasse met 3-1. In Wehl moest Dynamo alleen de tweede set afstaan aan de thuisploeg. C1 won zeer overtuigend van het Enschedese Twente’05. Met 25-9, 25-23, 25-10 en 25-11 was de buit snel binnen.