Handbalvereniging Langeveen bestaat 60 jaar

Foto: Frank Visschedijk Fotografie

HV Langeveen viert dit jaar het diamanten jubileum, want is inmiddels alweer 60 jaar geleden dat de vrouwen en mannen begonnen met het uitoefenen van hun geliefde sport.

De handbalvereniging werd opgericht in1956 en officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in 1979. Eerst werd er gespeeld op de parkeerplaats bij de St. Pancratiuskerk. Tot op de dag van vandaag zijn hier nog steeds de lijnen zichtbaar. Begin jaren ’80 kreeg de handbalvereniging een buiten handbalveld naast de voetbalvelden in het dorp. Trainingen en veldcompetitiewedstrijden worden hier nog steeds afgewerkt.

Tegenwoordig is handbal voornamelijk een binnensport. Trainingen en competitiewedstrijden worden dan ook al jaren uitgeoefend in de sporthallen in Langeveen, Geesteren en Westerhaar. Samen met de eveneens jubilerende voetbalvereniging uit Langeveen werd 10 jaar geleden het 50-jarig jubileum uitgebreid gevierd.

Jubileum en sponsor

Dit seizoen kijkt de club dus terug op 60 jaar handbal in Langeveen. De vereniging is met 5 senioren- en 5 jeugdteams nog steeds een bloeiende vereniging met naast spelende leden ook vele actieve vrijwilligers. Een mijlpaal die de club niet onopgemerkt voorbij laat gaan.

Ook hoofdsponsor Aannemersbedrijf Kuipers uit Langeveen is al vanaf de oprichting van het bedrijf in 1964 betrokken bij de handbalclub. Als dank hiervoor zijn alle jeugd,- senioren,- en bestuursleden vereeuwigd in een mooie foto, die vervolgens werd aangeboden aan de huidige directie van het aannemersbedrijf. Het bijzondere van deze foto is dat ook de oprichters, Anton en Lidy Kuipers, samen met de huidige directie op deze foto is vastgelegd.

De handbalvereniging is ontzettend dankbaar dat het bedrijf zich tot op de dag van vandaag op deze wijze aan de club verbindt. Zowel het eerste dames- en herenteam als de hoogst spelende jeugdteams zijn voorzien van complete tenues met tassen van dit aannemersbedrijf.

Naast de hoofdsponsor dankt de club uiteraard ook de overige kledingsponsors. Samen zorgen zij dat alle teams zich zowel binnen als buiten het veld goed verzorgd kunnen presenteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen