Jolly Jumpers 1 pakt op het eind de winst in Katwijk

Na een lange rit dwars door Nederland, kwam het eerste damesteam van Jolly Jumpers aan in Katwijk. Nog wat suf van de busreis werd de focus in de kantine weer strak gezet met een kop koffie, want Grasshoppers uit is nooit eenvoudig.

In de warming-up werden de stramme benen weer soepel gemaakt en het vizier weer rechtgezet. De Tubbergse dames begonnen krachtig aan de wedstrijd. Efficiƫnte en snelle aanvallen werden goed afgerond. De verdediging stond goed en het krachtige wapen van Grasshoppers (de 3-punters) werd zo min mogelijk toegelaten door een hoge switch. Snel spel van beide kanten resulteerde in een stand van 16-23 aan het eind van het eerste kwart.

In het tweede kwart begon Katwijk fel en ze begonnen sterk te driven, wat hen terugbracht tot 4 punten achterstand. Jolly Jumpers bleef echter het hoofd koel houden en hield Grasshoppers 3 minuten van het scoren af, waardoor de bezoeksters weer uit konden lopen naar een iets comfortabelere voorsprong van 8 punten. De rust werd ingegaan met een voorsprong van 33-41 (17-18).

In de rust werd nogmaals de tactiek besproken. Het is bekend dat Grasshoppers veel wilskracht heeft en binnen korte tijd een achterstand kan ombuigen naar een voorsprong. De dames van Jolly Jumpers komen echter uit Twente, daar zit ‘kop op’ en laten ze zich niet zomaar hun ‘kees van ’n stoet of-ett’n’. Dus rust pakken en klaarmaken voor een waarschijnlijk pittig tweede helft.

Zo gezegd zo gedaan en in de eerste paar minuten liep Jolly Jumpers 1 weer verder uit naar 36-50. Maar de motor van Katwijk begon steeds beter te lopen. Ze werden feller en fysieker. Jolly Jumpers kon de basket wat minder goed vinden, maar liet dit ook niet toe aan Grasshoppers. Het kwart wordt afgesloten met 45-53 (12-12).

Het vierde kwart gooide Grasshoppers er nog meer snelheid en fysieke strijd in. Jolly Jumpers 1 had moeite om ze te stoppen in hun gang naar de basket en zelf kwam de aanval er niet goed, waardoor er in 2 minuten tijd een stand van 55-55 op het scorebord stond.

‘De koppen bij elkaar, niet gek laten maken, het eigen spel spelen en vol gas erin’ was het motto inmiddels voor Jolly Jumpers 1. En dit werkte. Het netje werd weer gevonden en de defence stond beter bij de Tubbergse dames. De wedstrijd wa weer onder controle en na een paar scores stond er weer een comfortabele stand van 60-70 op het bord. De laatste paar minuten waren zwaar, maar werden goed uitgespeeld. Eindstand: 65-73 (20-20).