Vasse 1 bindt La Première aan de zegekar

Foto: Jan Veldhuis

Voor de blauw-witten was het de wedstrijd van de waarheid; aanhaken met de middenmoot of rechtstreeks in degradatiegevaar te belanden.

Het eerste kwartier was de tegenstander van het eerste elftal van SV Vasse, La Première, optisch sterker door met name enkele plaagstoten van Carlos Sanchez Torres, die op een bepaald moment 4 spelers van Vasse 1 het nakijken gaf.

Vasse 1 schakelde een tandje bij en Erik Rijsman schoot na ruim een kwartier rakelings over. Na dit waarschuwingsschot gaf Daan Haarhuis vervolgens een geweldige steekpass op Erik Rijsman, die prachtig afrondde. Bij de eerstvolgende aanval schoot Daan Haarhuis rakelings langs. Doordat Vasse het spel dicteerde, probeerde LAP met fysieke middelen de bakens te verzetten. Een vrije trap van Rick Wiefferink werd door Mert Turkeri, de sluitpost, uitstekend onschadelijk gemaakt. En ‘Lap’ drong vervolgens wel aan, maar het lukte niet erg.

Op slag van rust verzilverde Randy Pegge een goed genomen cornerbal van Rick Wiefferink en vervolgens werd de warme thee opgezocht.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld , waarin Vasse 1 de lakens uitdeelde met als gevolg dat Erik Rijsman 3-0 kon laten aantekenen na een mooie steekbal vanuit het middenveld. Vrij snel daarna scoorde invaller Gerrit Spin 1-3 en zette La Première aansluitend druk. Maar dat pakte anders uit, want Len Veelers wist uit een corner van Stefan Weersink 4-1 te scoren en daarmee was eigenlijk de wedstrijd gelopen, ware het niet dat de Vassenaren zich soms de mindere moesten erkennen in fysieke duels.

Met enkele knappe reddingen hield keeper Jasper Brunninkhuis vervolgens zijn doel schoon. La Première probeerde op die manier de wedstrijd te kantelen, maar oefenmeester Mark Bolink greep in en wisselde Len Veelers voor ‘good-old’ Rob Wennerger en Rick Haarhuis voor Rudolf Wigger. Vasse 1 hervond zich weer en het slotakkoord was voor Daan Haarhuis, die een prachtige voorzet van Rudolf Wigger verzilverde.

Een terechte overwinning, met name voor de paar koukleumende supporters die na het eindsignaal de warme kachel opzochten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen