Reutum 1 verliest in Albergen van De Tukkers 1

Vanmiddag stond de derby tussen de eerste elftallen van VV Reutum en De Tukkers op het programma.

Wout Mensink mocht bij Reutum 1 weer in de basis starten nadat hij vorige week nog geschorst was. Dit ging ten koste van zijn broer Luuk. In Albergen werd er om 14.00 uur afgetrapt.

De wedstrijd was nog maar een paar minuten oud toen Jan Aarnink al het veld moest verlaten wegens rugklachten. Hij kwam in botsing met een medespeler in het strafschopgebied en kwam hierbij ten val. Per brancard werd hij van het veld gedragen en in het ziekenhuis kreeg hij een verder onderzoek. Gelukkig lijkt de schade mee te vallen. Maurice Kuipers kwam voor hem in het veld.

Reutum 1 werd daarna voor het eerst gevaarlijk voor het doel van De Tukkers 1. Een schot van Hans Brunninkhuis werd onderweg nog aangeraakt en ging rakelings langs het doel. Even later was er een levensgrote kans voor Rick Blokhuis. Een voorzet bij de tweede paal leek hij zo binnen te kunnen tikken, maar zijn poging ging naast.

Daarna kwam De Tukkers 1 beter in de wedstrijd en begonnen ook zij kansen te creëren. Na een solo van Kjell Huisman bracht Kevin Tulk redding en ook had hij een antwoord op een poging van Ruben Hulshof. Vlak voor rust kwam De Tukkers wel op een 1-0 voorsprong. Dom balverlies aan de kant van de Reutummers, werd door Jelle Hulskotte afgestraft.

De tweede helft kwam Reutum 1 slecht uit de kleedkamer. Er miste scherpte en veel onderlinge duels werden in het voordeel van De Tukkers 1 beslist. Ruben Hulshof kreeg een grote kans op 2-0, maar hij schoot over. Niet veel later bracht Kjell Huisman met een bal in de verre hoek de score op 2-0.

Al snel werd ook de 3-0 tegen de touwen geschoten. Na een aanval over de rechterkant werd de bal voorgezet en door Ruben Hulshof binnen geschoten. Nog geen 5 minuten later stond de 4-0 ook op het scorebord. Weer een voorzet vanaf de rechterkant en Jelle Hulskotte schoot zijn tweede binnen. Een kwartier na rust was de wedstrijd gespeeld. Reutum 1 leek er nog wel 4-1 van te maken. Maar een hard schot van Rick Blokhuis kon nog net worden weggekopt door een verdediger van De Tukkers 1. De wedstrijd eindigde in een 4-0 nederlaag voor Reutum 1.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen AJC op het programma. Een erg belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Hopelijk kunnen er dan weer drie broodnodige punten worden bijgeschreven voor Reutum.