Jolly Jumpers 1 prolongeert de koppositie

Vanmiddag reisde het eerste damesteam van Jolly Jumpers af naar Eindhoven. Na een korte warming-up werd de wedstrijd tegen Almonte om 16.00 uur gestart.

De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en nam een eerste voorsprong na een paar minuten spelen. Jolly Jumpers 1 had duidelijk even tijd nodig om in hun spel te komen, want pas later in het eerste kwart wisten de speelsters uit Tubbergen elkaar te vinden. Daardoor wisten zij toch een kleine voorsprong te pakken: 10-15.

Het begin van het tweede kwart liep wat stroef voor de bezoekende ploeg. Jolly Jumpers 1 kreeg maar geen controle over het hardwerkende Almonte. Pas na enkele minuten wisten de Tubbergse dames de verdediging goed dicht te houden, waarna het in de aanval ook ging lopen. Dit resulteerde in veel scores, zodat met een stand van 23-36 de kleedkamer werd opgezocht.

Jolly Jumpers 1 kwam erg goed uit de kleedkamer en wist uit te lopen op de tegenstanders. Sterk samenspel van de ploeg uit Tubbergen resulteerde in een aantal mooie scores. Er werd hard en fel gespeeld door beide teams en het was duidelijk dat de Jumpers deze wedstrijd niets cadeau zouden krijgen. In het derde kwart werd de voorsprong desondanks verder uitgebouwd: 35-57.

Het laatste kwart was wat rommelig en er werd weinig gescoord door de Tubbergse dames. Doordat de verdediging van Jolly Jumpers 1 vrijwel de hele wedstrijd sterk stond, wisten zij ook de tegenstanders van het scoren af te houden. Het doel was om de wedstrijd rustig uit te spelen en dit werd ook gedaan. De eindstand van de wedstrijd was 43-69.

De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 1 april om 17.30 uur tegen US Amsterdam.