Reutum 1 weet weer wat winnen is

Vanmiddag stond voor het eerste elftal van VV Reutum de thuiswedstrijd tegen AJC’96 uit Losser op het programma. Een zeer belangrijke wedstrijd, waarin 3 punten gepakt moesten worden om de kans op nacompetitie kleiner te laten worden.

Jord van der Aa was van zijn blessure hersteld en kon in de basis starten. Ook Rob Veelers deed vanaf het begin mee aangezien hij zijn schorsing erop had zitten. Om 14.00 uur werd er onder aangename temperaturen afgetrapt.

Ondanks het hobbelige veld probeerde Reutum 1 op te bouwen en van daaruit de vrije man te zoeken. In de eerste helft lukte dit met enige regelmaat en konden er aanvallen worden opgezet vanaf de zijkanten of door het centrum van de tegenstander. Na 20 minuten spelen viel er de eerste kans voor Reutum te noteren. Mark Morskieft kopte binnen na een cornerbal en leek Reutum 1 op voorsprong te zetten. Een verdediger van AJC’96 schoot echter de bal uit het doel en belandde deze via de lat weer in het veld. De scheidsrechter kon niet goed oordelen of de bal de doellijn had gepasseerd en besloot om door te spelen. Hierna begon Reutum de druk op te voeren en speelde het spel zich vooral af op de helft van AJC’96.

Ondanks het veldoverwicht werden er door Reutum 1 geen grote kansen meer gecreëerd, deze eerste helft. AJC’96 daarentegen kwam er op slag van rust eenmaal heel gevaarlijk uit. Een lage voorzet vanaf de linkerkant belandde in het doelgebied en werd door een aanvaller van de bezoekers tegen de lat geschoten. Met een 0-0 tussenstand werd er gerust.

In de tweede helft lag het tempo een stuk lager dan de eerste helft. Reutum 1 vond minder goed de vrije man en AJC’96 kwam beter onder de druk van de Reutummers uit.

In de beginfase van de tweede helft leek Mark Morskieft alleen op het doel van AJC’96 af te kunnen. Een speler van die ploeg maakte onderwijl een opmerking naar de scheidsrechter en hij besloot hiervoor te fluiten, daar waar hij voordeel had kunnen geven. Het spel golfde op en neer en beide ploegen wisten maar weinig te creëren. In de 75e minuut was daar dan eindelijk de bevrijdende treffer voor Reutum 1. Stijn Slaghekke gaf de bal op Hans Brunninkhuis en hij schoot binnen. Na deze eerste treffer leek AJC’96 gebroken, want nog geen 2 minuten later was het alweer raak. Stijn Slaghekke gaf de bal prachtig mee op broer Wout en hij schoot tegen de keeper aan, de afvallende bal werd echter knap binnen gekopt door de ingevallen Casper Kuipers. Hierna vielen ook nog de 3-0 en de 4-0 via Mark Morskieft en opnieuw Casper Kuipers. Zo werd er dus een knappe en belangrijke zege geboekt om afstand te kunnen nemen van de onderste regionen.

Volgende week staat er opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma. Dan moet er om 14.00 uur worden aangetreden tegen directe concurrent Oldenzaal, zij hebben tot nu toe 3 punten meer behaald dan Reutum 1.