STEVO 1 niet opgewassen tegen Heino

Het eerste elftal van STEVO kon zondagmiddag onder een heerlijk voorjaarszonnetje geen potten breken tegen Heino. De teller bleef na 90 minuten voetbal op 4-0 staan voor de bezoekers.

De stand gaf terecht de krachtsverhoudingen in het veld weer. STEVO 1 opnieuw zonder aanvaller Roy Wigger en ook Tim Letteboer moest door een blessure afzeggen, was wel van goede wil maar kon het eenvoudig weg niet bolwerken tegen Heino. De goede wil was er wel bij de ploeg van trainer Jeroen Kiepman, maar de elf in het veld werden afgetroefd op felheid en soepel lopende combinaties van Heino.

Al na 5 minuten lag de bal achter keeper Roy Kreuwel. Een aanval over rechts en de prima voorzet daaruit werd door een speler van Heino, geheel vrijstaand op de zestien meter, ingekopt. Enkele minuten later kwam STEVO goed weg bij een bal die maar net voorlangs het eigen doel ging. Pech was er voor STEVO in de 13e minuut toen Ingmar Reinerink uit een vrije trap van Stijn Harmelink de bal op de paal kopte. Het had een ommekeer in de wedstrijd kunnen zijn. Dat werd het jammer genoeg niet en Heino kwam enkele tellen later wel op 2-0.

Een flinke domper voor STEVO 1 dat lijdzaam moest toezien hoe Heino de lakens bleef uitdelen en in de 37e minuut ook nog eens op 3-0 kwam. Die klap kwam STEVO 1 niet meer te boven. Ook niet in de tweede helft waar Heino veel te slordig met de kansen omging en eerst in de 90e minuut de 4-0 tegen de touwen aanschoot.

Een middag om snel te vergeten en nu is het zaak om zo snel mogelijk het vizier te richten op de wedstrijd van volgende week tegen Germania in het verre Groesbeek. Aan de technische staf de taak om deze week de selectie op scherp te zetten voor dit treffen.

Met nog 7  wedstrijden te gaan is er nog niks verloren voor STEVO 1. Voor minstens 9  ploegen onderin zal het de komende weken een spannende aangelegenheid worden voor wat betreft lijfsbehoud in de eerste klasse. Met een overwinning op Germania kan STEVO 1 daartoe een eerste stap zetten. Om 14.00 uur begint de wedstrijd  in Groesbeek.