Eredivisie lonkt voor beste basketbalsters van Jolly Jumpers

Foto: Jolly Jumpers

Het is een knap resultaat. Al 7 wedstrijden op rij heeft het eerste damesteam van basketbalclub Jolly Jumpers uit Tubbergen de inzet weten te verzilveren. Niet voor niets staan ze bovenaan in de competitielijst.

Ook morgen zal het team vast weer op het thuishonk gaan strijden om de winst. Dan tegen US uit Amsterdam. De vorige wedstrijd tegen die club, in december van afgelopen jaar, werd nog overtuigend door de bezoeksters gewonnen. Kunnen de Tubbergse basketbalsters in deze wedstrijd wederom laten zien dat ze thuishoren op de eerste plaats in de promotiedivisie? Vanaf 17.00 uur is het schouwspel live te volgen in de Burgemeester Verdegaalhal.

Promotie

Met nog 2 wedstrijden te gaan, voordat de roodhemden kunnen starten in het immer enerverende degradatie- en promotiespel van de Final Four, is het in elk geval een mooi uitgangspunt om de eerste plaats vast te houden. Maar ook een kampioenschap, net als vorig seizoen, betekent geen rechtstreekse promotie naar de eredivisie. Sterker nog, zelfs bij een eventuele eindoverwinning in de Final Four is het aan de club om te bepalen in welke competitie het damesteam komend seizoen uit gaat komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen