Sportvisser uit Mariaparochie wint eerste WK

Jan Willem Plekkenpol, een tomeloos fanatieke visser uit Mariaparochie, heeft gisteren samen het Nederlandse team het allereerste WK Feedervissen voor korpsen in Spanje op zijn naam geschreven.

Na een sterk optreden op zaterdag, wist de ploeg van succescoach Jan van Schendel met 4 punten voorsprong de klus te klaren in het tweede bedrijf op zondag. Naast Plekkenpol bestond het nationale visteam tijdens dit WK uit Marcel Boel, Ben van Ek, John Vallenduuk en Edwin Timmer. Per wedstrijd konden maximaal 4 vissers worden opgesteld. Dat de overwinning bovenal een teamprestatie is, blijkt wel uit het individuele eindklassement. De eerste Nederlander op die lijst is namelijk pas op plaats 4 terug te vinden. Engeland was – zoals eigenlijk ieder tijdens iedere internationale viswedstrijd – de grootste belager. Maar door een tactisch plan, waarbij het laatste kwartier van de wedstrijd cruciaal bleek, werd uiteindelijk de overwinning uit het vuur gesleept.

Om de unieke prestatie niet ongemerkt voorbij te laten gaan, hebben vrienden en buren de woning van Plekkenpol versierd. Morgen komt de goudgerande visploeg terug uit Valencia.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen