MVV 1 weet zich rechtstreeks te handhaven in de tweede klasse

Gisteren stond voor het eerste elftal van MVV’29 de laatste competitiewedstrijd op het programma bij Colmschate.

Voor MVV 1 was het een belangrijke wedstrijd. Het elftal van trainer/coach Richard Telgenhof Oude Koehorst had nog 1 punt nodig om zich rechtstreeks te handhaven in de 2e klasse.

MVV begon goed aan de wedstrijd, ondanks het slechte veld. Na 6 minuten kreeg Milan Weiss de bal op de helft van de tegenstander. Met een heerlijke steekpass zette hij Niek Scholte Lubberink vrij voor de goal. Niek gleed één op één de bal goed binnen: 0-1.

MVV 1 zette daarna door, en ging op zoek naar de 0-2. Deze kwam er ook na ongeveer 25 minuten spelen. Gijs Oude Munnink stuurde Milan de diepte in en Milan leverde wederom een assist op Koen ter Wee, die de bal knap binnenschoot. Na 45 minuten floot de scheidsrechter voor de rust.

In de tweede helft ging Colmschate alles op alles spelen en dwong het MVV 1 terug op de eigen helft. Heel gevaarlijk werd de thuisploeg niet, maar in de 70e minuut maakte een speler uit Harbrinkhoek hands in het strafschopgebied. De penalty werd verzilverd, wat de 1-2 betekende.

MVV 1 ging niet achteruitlopen en juist op zoek naar de 1-3. Uit een afgeslagen corner kreeg Gijs oude Munnink de bal. Die bedacht zicht niet en schoot de bal op goal. De bal belandde op de paal en gelukkig was Ramon Lesker alert en schoot de bal tegen de touwen: 1-3. Hiermee sluit deze het seizoen af als topscorer, maar de eindstand was hiermee nog niet bepaald. Nick Ketting Olivier maakte een goede actie over links en speelde de bal naar Kai Wesselink. Die gaf vervolgens de bal aan Wouter Sand en hij lobte vervolgens keurig de bal over de keeper: 1-4. Kort hierna floot de scheids voor het einde van de wedstrijd.

Met deze overwinning is MVV 1 op de achtste plek in de competitie geëindigd. Dit was tevens de laatste wedstrijd van trainer/coach Richard Telgenhof Oude Koehorst, die na 5 jaar naar DTC’07 in Tilligte vertrekt. Koen Lesker neemt na 13 seizoenen afscheid van de hoofdmacht, maar blijft wel bij MVV’29 voetballen.

Volgend seizoen speelt het team wederom in de tweede klasse en dan onder leiding van Marcel Oude Nijhuis.