MVV 1 leidt soeverein in de tweede klasse

Afgelopen zondagmiddag moest het eerste elftal van MVV’29 op een zonovergoten Frielinkspark aantreden tegen Robur et Velocitas uit Apeldoorn.

Robur was in de eerste 10 minuten de betere ploeg, maar daarna kreeg MVV 1 steeds meer grip op de wedstrijd. Er waren in de eerste helft een paar kleine kansjes, maar dit leidde niet tot een doelpunt. Tot aan de thee gebeurde er verder weinig en gingen ze met een brilstand richting de kleedkamer.

Na de rust begon de thuisploeg veel scherper en met name via de aanvallers was er veel dreiging richting het doel van Robur. Een kwartier voor tijd viel dan toch de 1-0 voor de Harbrinkhoekers. De verdediger van Robur ging onder een lange bal van Ramon Lesker door. Het was Roy Huls die MVV 1 met zijn chocoladebeen op voorsprong bracht en de bal onberispelijk binnenschoot.

Daarna ging MVV 1 op jacht naar de tweede treffer. Enkele minuten later werd het al 2-0 voor de zwart-witten. Koen ter Wee ging vanaf de zijkant de actie aan, speelde zijn man uit en schoot strak en hard binnen. Hiermee werd de eindstand bepaald op 2-0.

MVV 1 gaat na 4 speelronden alleen aan kop in de tweede klasse. Een goed begin van de manschappen van trainer/coach Marcel Oude Nijhuis. Dit mogen ze komende zondag een vervolg gaan geven in Almelo als de derby tegen Luctor et Emergo op het programma staat. De Almeloërs kregen gistermiddag een tikje te verwerken, omdat men met 2-1 van TVC 1 verloor. De aanvang is 14.00 uur.