Jolly Jumpers 1 houdt aansluiting op de final four

Gisteravond stond de wedstrijd tegen Cangeroes uit Utrecht op het programma voor het eerste team van Jolly Jumpers, in de eigen thuishal.

Na een goede uitwedstrijd in Katwijk vorige week, die helaas in de laatste minuten werd verloren, moesten de Tubbergse dames het spel zo voortzetten. De wedstrijd moest gewonnen worden om aansluiting te houden op de final four.

Jolly Jumpers 1 startte sterk met een lay-up vanuit de sprongbal. Het spel ging daarna gelijk op. Daar waar de ‘jumpers’ sterk stonden te verdedigen, scoorden Cangeroes toch. Vanaf de 8e minuut raakte de Tubbergse club in vorm, wat de start was van een uiteindelijke 22-0 run.

Het tweede kwart kwamen Cangeroes maar niet aan het scoren door de sterke defence en de snelle aanval van de thuisploeg. De ruststand resulteerde daarom ook in 46-33.

In het derde kwart kwamen Cangeroes sterk uit de kleedkamer met een press. De voorsprong werd kleiner maar de Tubbergse dames herpakten zich. Met een 11-0 run de laatste 3 minutenĀ  eindigde het derde kwart in 69-46.

Het laatste kwart gingen de teams gelijk op. Er waren veel spannende duels met onder andere rake driepunters van beide kanten. De voorsprong van Jolly Jumpers 1 bleef behouden en de wedstrijd werd goed uitgespeeld. Een mooie winst van de roodhemden, mede door hulp van de mini’s van de week: Wessel en Teun. Eindstand was 87-64.

Op zondag 3 december speelt Jolly Jumpers 1 om 15.15 uur een uitwedstrijd in Landsmeer.