Reutum 1 doet goede zaken tegen Eilermark

Het eerste elftal van VV Reutum heeft gisteren de thuiswedstrijd tegen Eilermark met 5-1 weten te winnen. Vooraf was dit opnieuw een zeer belangrijke wedstrijd gezien de stand in klasse 3A.

Een groot aantal teams, waaronder Reutum 1 en Eilermark, staat dicht bij elkaar en doet weinig voor elkaar onder. Door deze overwinning sluit Reutum 1 aan bij de middenmoot.

Alhoewel de uitslag anders doet vermoeden, was het vanmiddag zeker geen simpel karweitje voor de Reutummers. De eerste helft was aan de kant van Reutum 1 erg slordig, er ging veel mis in de passing en de vrije man werd moeilijk gevonden. Dit resulteerde dan ook nauwelijks in kansen. Het veld was daarnaast erg nat en dit werkte niet in het voordeel om een goed veldspel op de mat te leggen.

Eilermark had ook moeite om kansen te creƫren en dus probeerde het keeper Kevin Tulk te testen via enkele afstandsschoten maar deze misten de juiste richting. Na een halfuur spelen kwam Reutum op voorsprong. Ron Brunninkhuis wist het de keeper van Eilermark lastig te maken via een hard schot dat onderweg stuiterde, de keeper wist nog maar net redding te brengen en maakte er een corner van. De corner werd goed genomen door Jan Aarnink en Stijn Slaghekke wist raak te koppen.

Zo’n 5 minuten later stond de gelijkmaker al weer op het scorebord. Een lange pass door het centrum werd binnengetikt door de aanvoerder van Eilermark. Echter opnieuw pakte Reutum 1 de leiding door direct na de aftrap te scoren. Stijn wist op rechts door te komen en gaf voor, deze bal werd geblokt maar Lindsay Moncherry wist de afvallende bal simpel binnen te schieten.

Op slag van rust wist Reutum de voorsprong uit te breiden naar 3-1. Wout Slaghekke werd in het strafschopgebied omver geduwd en broer Stijn wist de toegekende penalty raak te schieten. Dit was tevens de ruststand.

Na rust moest Eilermark al snel met 10 man verder. Een middenvelder van Eilermark maakte een domme overtreding en pakte zo zijn tweede gele kaart.

Kort hierna maakte Reutum 1 de 4-1 nadat een voorzet van Jord van der Aa tegen het lichaam van Mark Morskieft kwam en binnenviel. Hierdoor was de wedstrijd gespeeld en kon Reutum 1 het makkelijk uitvoetballen. Er werd echter een te laag bal tempo gehanteerd om de gasten nog meer pijn te doen. De spaarzame kansen die ontstonden wist Reutum 1 niet te benutten door slordigheid in de afwerking.

In de laatste minuut werd het publiek alsnog getrakteerd op de 5-1. Ron had een goede actie op de achterlijn en gaf voor op de ingevallen Casper Kuipers. Casper schoot de bal hard in het dak van het doel en zette zo de eindstand op het scorebord. Een enigszins geflatteerde overwinning, maar niemand bij Reutum 1 die daar moeilijk over doet.

Volgende week staat voor Reutum 1 de uitwedstrijd tegen DSVD op het programma. In Deurningen wordt er om 14.00 uur afgetrapt.