Vasse 1 legt beslag op de tweede plaats na winst bij LSV

Het eerste elftal van SV Vasse moest op deze zondag aantreden tegen LSV uit Lonneker. Vooraf was duidelijk dat bij winst Vasse 1 de tweede plek op de ranglijst van de Lonnekenaren zou overnemen.

Vanaf het begin nam LSV het initiatief. Het speelde de bal makkelijk rond en Vasse 1 kwam er in de beginfase maar moeilijk uit. Het zou weleens het begin kunnen zijn van een lastige middag voor de Vassenaren.

Na 10 minuten kroop Vasse  iets uit zijn schulp en wist ook kansen te creëren. Toch wisten beide teams nog geen doelpunten te produceren. Hiervoor moest het publiek wachten tot de 31e minuut. Daan Haarhuis ontving de bal in de hoek, wachtte tot Len Veelers zich had gepositioneerd en legde bal panklaar neer bij de `tweede paal. Len Veelers wist hier wel raad mee en knikte de 0-1 tegen de touwen.

Vasse 1 bleef doorgaan en net voor rust werd een aanval over verschillende schijven knap afgemaakt door Stefan Weersink. Rudolf Wigger kwam goed door over links na een goede pass van Sam Haarhuis. Rudolf Wigger gaf de bal strak en laag voor en Stefan Weersink schoot de perfecte voorzet achter de doelman van LSV. Dit betekende tevens de ruststand van 0-2 in het voordeel van de Vassenaren.

De thee en ranja had beide ploegen zichtbaar goed gedaan, want na 10 minuten in de tweede helft stond er een stand van 2-3 op het scorebord. Allereerst was het Vasse 1 dat voor de 0-3 aantekende. Een afslagen bal kwam plots voor de voeten van Sam Haarhuis, hij bedacht zich geen moment en schoot op uiterst prachtige wijze de bal van 30 meter in de kruising.

LSV gaf zich hierna nog niet gewonnen. Binnen 5 minuten tekende Dennis Punter aan voor de 1-3 en 2-3. Het zou nog een lastig half uur worden voor de Vassenaren. LSV ging drukken en kreeg zelfs kansen op de 3-3. Deze bleef uit en Len Veelers bracht na 71 minuten het verschil weer tot 2 doelpunten. Hij schoot, na een fout in de verdediging van LSV, de bal keihard tegen de touwen: 2-4. Na dit doelpunt gaf LSV nog meer druk naar voren, maar tot echte kansen leidde dit niet meer. Vasse 1 wist de strijd om de 2e plek te winnen en heeft na 8 wedstrijden 18 punten vergaard.

Ook de volgende wedstrijd van Vasse 1 is een uitwedstrijd. Volgende week zondag wordt er een bezoek gebracht aan sportpark De Waarbeek in en tegen Hengelo. De gastheren verblijven momenteel op de ranglijst in de brede middenmoot en zullen alles op alles zetten om aansluiting te krijgen met het team van trainer/coach Mark Bolink. De uitwedstrijd van het vorig seizoen is de boeken ingegaan als een 3-1 nederlaag waar dat vooral aan allerlei omstandigheden (gemiste kansen, blessureperikelen, arbitrale dwalingen) te wijten was. Het onderling vertrouwen is echter op dit moment wel in dusdanige mate voorhanden dat een goed resultaat dit keer absoluut tot de mogelijkheden behoort.