Jolly Jumpers 1 door een eredivisieteam uitgeschakeld in de beker

Gisteravond stond de bekerwedstrijd tegen Binnenland uit Rotterdam op het programma voor het eerste team van Jolly Jumpers.

De Rotterdammers bezetten op dit moment de vierde plek in de eredivisie. De meiden uit Tubbergen staan tweede in de promotiedivisie.

Jolly Jumpers 1 begon met een winst van de sprongbal. Na een aantal scores van Binnenland begonnen de dames uit Tubbergen ook hun spel te spelen. De thuisploeg werden niet overrompeld door het snelle spel van de tegenstanders waardoor het eerste kwart resulteerde in 13-22.

In het tweede kwart speelde Binnenland goed haar speelsters vrij: driepunters vielen aan hun kant en daar waar de Tubbergse dames wel in de help-de-help side stonden, wist de Rotterdamse ploeg de vrije man toch te vinden. Daarentegen speelden de ‘jumpers’ sterk, hadden veel rebounds en vochten voor de bal. Snelle fast breaks konden echter niet op tegen de driepunters. Dit resulteerde in een ruststand van 29-54.

Met opgeheven hoofd begonnen de meiden uit Tubbergen aan het derde kwart. Het harde werken ging gestaag door en snelle aanvallen werden afgewisseld met goed uitgespeelde plays. De press van Binnenland werd door Jolly Jumpers 1 goed opgelost. Het derde kwart werd qua punten met slechts eentje verloren: 52-78.

In het vierde kwart kond Jolly Jumpers 1 het conditioneel goed bijhouden en bleven keihard vechten voor de bal. Daar waar het publiek goed bleef aanmoedigen, bleven de koppen omhoog. Binnenland kon hierdoor niet uitlopen naar een grotere voorsprong wat tot ergernissen aan de Rotterdamse kant leidde. De wedstrijd werd uitgespeeld met een eindstand van 69-94.

Jolly Jumpers 1 is uitgeschakeld in de beker. Hoewel de tweede helft van de wedstrijd gewoon in een gelijke stand eindigde (40-40). René Heeres, coach van de Tubbergse balvirtuozen, is niettemin trots op zijn meiden.

Zaterdagavond (19.30 uur) speelt Jolly Jumpers 1 weer voor de competitie én het behoud van de tweede plek tegen een ander team uit de havenstad: Baros.