Langeveen 1 drukt thuis Phenix met hun neus op de feiten

Foto: VV Langeveen

In de vrieskou trapte het eerste elftal van VV Langeveen vanmiddag om 14.00 uur af voor de tweede wedstrijd na de winterstop tegen Phenix.

De eerste wedstrijd (tegen AVC Heracles) ging helaas nog verloren, maar op de daar getoonde vechtlust kon worden doorgebouwd.

In het eerste halfuur na het fluitsignaal kwam Langeveen 1 niet aan het voetballen. Phenix ontregelde voornamelijk het spel.

Na balverlies aan Langeveense kant kon de spits van Phenix alleen voor de keeper worden gezet. Hij schoot in de lange hoek de 0-1 binnen.

Gedurende het eerste wedstrijddeel rechtte Langeveen 1 de rug en kwam het team toch aan voetballen toe. Nick Lohuis speelde een geweldige diepe bal op Wessel Waaijer. Wessel schoot de bal onberispelijk in de korte hoek binnen. Die 1-1 was ook de ruststand.

Na rust ging Langeveen 1 door met het betere spel. Goed doorzetten van Niels Vrerink leverde balbezit op. Met een steekpass zette hij Roy van de Aast alleen voor de keeper. Met een koele schuiver zette Roy de 2-1 op het scorebord.

Kort daarna kwam Phenix met 10 man te staan na een tweede gele kaart. Het is opmerkelijk dat het bij die 2 prenten is gebleven.

Oudgediende Alwin Buter gaf in het laatste kwartier 2 assists op Wessel Waaijer en Stan Mensen. Helaas bleven er nog een aantal grote kansen onbenut. Eindstand 4-1.

Volgende week is de thuiswedstrijd tegen het Vosta van oud-trainer Gerard Timmers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen