‘Super saturday’ bij volleybalclub Dynamo

Foto: Mark Mensink

Er gebeurt nogal wat in de laatste competitieronde zaterdag in de Tubberger sporthal.

Dynamo A1 heeft nog kans op het kampioenschap, het tweede team speelt tegen Halley wat kampioen kan worden en bij de vaandeldrager zal de aandacht ongetwijfeld gaan naar degene die afscheid nemen. Kortom… vanaf 11.30 uur zullen de tribunes goed gevuld zijn.

Dynamo 1

Het eerste team speelt zaterdag alweer de laatste wedstrijd van de competitie. Qua wedstrijd staat er niet veel op het spel behalve de prestige, het goed willen afsluiten van de competitie. Dynamo 1 staat keurig op een 5e plaats en zal hooguit nog een plaatsje kunnen stijgen. VC Zwolle staat op een 7e plaats en zal ook nog een plaatsje kunnen stijgen of zakken.

In de eerste wedstrijd van het seizoen won Dynamo met 3-1 en stond het daarna het hele seizoen in de top van de eerste divisie. VC Zwolle stond tot net voor de helft van de competitie nog als onderste genoteerd. Maar door een hele goede serie in de tweede helft heeft het zich keurig naar de middenmoot gewerkt.

De wedstrijd zal ongetwijfeld in het teken van het afscheid staan, want bij de club uit Tubbergen nemen 7 speelsters afscheid. En daar zal uitgebreid bij worden stilgestaan. Onder toeziend oog van speelster van de week Maaike Groothuis zal er om 16.30 uur worden begonnen aan de wedstrijd.

Dynamo 2

Het tweede team van de Tubberger volleybalvereniging speelt voorafgaand aan het vlaggenschip om 13.15 uur tegen Halley. En dat is ook niet zomaar een wedstrijd. Halley uit Wehl kan namelijk kampioen worden in Tubbergen. Het moet dan 2 sets winnen van Dynamo 2. Aan de andere kant zijn de oranjehemden in goede doen. De laatste 2 wedstrijden werden gewonnen. Het kan dus een interessante confrontatie worden.

A1

En daar weer voor, om 11.30 uur, speelt Dynamo A1 haar kampioenswedstrijd in de hoogste jeugdpoule tegen Holyoke. Het wordt moeilijk voor de Tubberger meiden, want ze hebben het niet helemaal in eigen hand.

De stand: Holyoke staat eerste met drie punten meer dan Dynamo en Set-Up’65. Bij winst is Holyoke kampioen. Bij 3-1 winst voor Dynamo wordt het rekenwerk wie kampioen is, maar dan is er ook nog de kans dat de meiden van Set-Up’65 kampioen zijn. De Tubberger tieners zullen in eerste instantie alles uit de kast moeten halen en dan pas is er duidelijkheid wie de beker omhoog mag houden.

Volop spanning dus in de Tubberger sporthal dat ook nog wordt afgesloten met het immer gezellige Eindeseizoensfeest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen