MVV 1 wint weer eens

Gisteren stond de uitwedstrijd tegen Achilles’12 op het programma voor het eerste elftal van MVV’29.

Op een warme middag werd er om 14.00 uur afgetrapt in Hengelo. MVV 1 begon fel aan de wedstrijd. Achilles’12 probeerde het spel te maken maar kon weinig potten breken. De gevaarlijkste mogelijkheden waren uitvallen van MVV 1. Dit leidde echter niet tot grote kansen.

Na ongeveer een half uur spelen kreeg MVV’29 een penalty. Stan Oude Avenhuis legde de bal breed op Milan Weiss, die de bal in de goal wilde schieten. De bal werd door een verdediger met de arm van de lijn werd gehaald, wat resulteerde in een penalty voor MVV’29 en een rode kaart voor Achilles’12. De penalty werd onberispelijk binnen geschoten door Koen Lesker: 0-1.

Kort daarna kwam MVV’29 er opnieuw goed uit, veroverde de bal op het middenveld en werd het een drie tegen één situatie. Deze mogelijkheid werd niet goed uitgespeeld en leidde tot balverlies. Achilles’12 leed echter ook meteen weer balverlies, waardoor MVV 1 opnieuw de aanval kon inzetten. Cas Oude Avenhuis werd aangespeeld in het 16-metergebied, legde breed op Koen ter Wee, die de rust bewaarde en beheerst binnenschoot: 0-2.

In de tweede helft begon MVV 1 te rustig, waardoor Achilles’12 het spel maakte en gevaarlijk werd. Dit resulteerde in een paar kleine mogelijkheden maar telkens stond keeper Tom Kienhuis in de weg.

MVV 1 herpakte zich na 10 minuten en begon weer het spel te maken. MVV 1 kreeg grote mogelijkheden en maakte ook de 0-3, maar alle mogelijkheden werden afgevlagd door de grensrechter van Achilles’12.

De 0-3 kwam er uiteindelijk wel. Kai Wesselink werd diep gestuurd, ging het strafschopgebied in en schoot op doel. De keeper dook over de bal, waardoor de bal het netje raakte en de wedstrijd gespeeld was.

MVV 1 moest wel een doelpunt incasseren. Een vrij trap van Achilles’12 werd bij de tweede paal gelegd, waar een aanvaller van Achilles de bal binnen kon schieten: 1-3.

Vervolgens speelde MVV 1 de wedstrijd uit en kreeg meerdere mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Dit leidde maar tot één doelpunt. Roy Huls werd aangespeeld in het 16-metergebied, gaf de bal breed op Koen ter Wee, die zijn tweede van de wedstrijd maakte en de eindstand op het scorebord zette: 1-4.

MVV 1 pakte zo 3 belangrijke punten. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen ATC’65 op het programma. Aanvang wedstrijd is 14.00 uur.