TVC 1 promoveert opnieuw naar de eerste klasse

Het eerste elftal van TVC’28 heeft de eerste kans op het kampioenschap gepakt door thuis met 2-1 te winnen van SC Overwetering.

TVC 1 zette meteen de toon. Al binnen 30 seconden stond er 1-0 op het scorebord na een prachtige combinatie van Stefan Huiskes die Marc Oudehinken vond. De laatste omspeelde zijn verbouwereerde tegenstander met een handig hakje en liet vervolgens de keeper kansloos via een schot dat via binnenkant paal het net vond.

Tegen het eind van de eerste helft liep de pot leeg als een lekke band. De verzengende hitte op het spiksplinternieuwe kunstgrasveld was gezien de vele behoorlijk rood aangelopen kopjes de hoofddader.

In het tweede bedrijf leken de bezoekers de overhand te hebben en hadden misschien wel het meeste recht op een overwinning. Een kopbal op de lat en een doelpunt, dat vanwege buitenspel afgekeurd werd, waren het resultaat. “Schandalig”, noemde een bestuurslid van SC Overwetering de laatstgenoemde arbitrale beslissing. De club heeft alle punten nog hard nodig om de nacompetitie te ontlopen.

Tom Koelman was uiteindelijk het goudhaantje door de winnende te scoren. Na een jaartje in de tweede klasse te hebben gebivakkeerd, mogen de Tubbergse blauwhemden volgend seizoen weer de borst nat maken in de eerste klasse. Daar wacht in elk geval STEVO 1 uit buurdorp Geesteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen