Langeveen 1 wint met 6-0 van Manderveen 1

Op een zonnige 14 oktober stond de derby Langeveen-Manderveen op het programma.

Vooraf werd er eerst een heerlijke soep gegeten bij café-restaurant Waaijer, alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooie wedstrijd van te maken. Om 14:00 uur floot de scheids voor de aftrap.

De wedstrijd begon rommelig van beide kanten. Langeveen kreeg al snel controle over de wedstrijd en er volgde nog voor de 10e minuut 3 grote kansen voor Langeveen. Twee afstand schoten van Niels-Erik Nijkamp en Roy van de Aast wat net naast gingen en Wessel Waaijer die een corner bijna binnen kopte maar knap werd gered door Bram Korte. In de 15e minuut kapte Roy van de Aast zijn directe tegenstander uit en krulde de bal in de lange hoek, 1-0 voor Langeveen. Door een steek pass van van Wessel Waaijer in de 22e minuut werd Simon Schröder de 16 meter in gestuurd, echter werd hij licht neer gehaald door Timo Paus en er volgde een penalty. Deze panalty werd via de paal binnen geschoten door Wessel Waaijer.

Langeveen bleef aanvallen en Roy van de Aast had de 3-0 binnen kunnen schieten, maar de teen van Bram Korte hield de bal uit de goal. 4 minuten voor rust werd de bal door Roy van de Aast de 16 meter ingespeeld naar Wessel Waaijer, Wessel draaide zich goed weg en schoot de bal langs de keeper. Rustand 3-0.

Het begin van de tweede helft was anders dan de eerste helft. Er waren weinig kansen van beide kanten. Toch was het weer Langeveen dat de stand uitbreidde in 69e minuut naar 4-0. Gert-Jan Gijsbers schoot een afvallende bal droog onder in de hoek. Langeveen voetbalde de wedstrijd goed uit en in de 80e minuut kwam er een geweldige aanval van Simon Schröder, Maric Gijsbers en Mart Leus, de laatst genoemde schoot de 5-0 perfect binnen. Vlak daarna was het Nick Lohuis die de bal net over schoot op randje 16. Ook Diewe Oude Nijhuis kwam net een teen lengte te kort na een geweldige steek bal van Erik Nijkamp om de bal binnen te schuiven. Net voor het einde maakte Maric Gijsbers de eindstand van 6-0 compleet met een indraaier die nog iets van richting werd veranderd door Nick Reinerink.

Een goede wedstrijd van Langeveen die op dit moment op de 3e plaats staat in 5e klasse A. Volgende week staat er wederom een thuis wedstrijd op het programma. De tegenstander is dan de Lutte die 1 punt minder heeft, maar ook 1 wedstrijd minder heeft gespeeld. De aftrap 14:00 op sportpark ’t Schreuder.