Reutum 1 komt tekort tegen NEO

Vandaag heeft Reutum verloren in Borne van NEO, dat een maatje te groot was.

NEO liet in de beginfase gelijk zien dat het de punten in eigen huis wilde houden. Al na vijf minuten spelen kreeg het een eerste kans maar gelukkig voor Reutum wist de lat redding te brengen. NEO liet de bal makkelijker gaan dan Reutum en Reutum had moeite om het spel van NEO te ontregelen.

Toch kreeg Reutum ook een grote kans op een treffer. Lindsay Moncherry kwam door via het midden en omspeelde de keeper maar zijn inzet kon nog net gepareerd worden door een goed meelopende verdediger.

Na een halfuur spelen kwam NEO op voorsprong een voorzet vanaf hun rechterkant werd goed binnengeschoten door een inlopende middenvelder. Even later was het weer raak. In de omschakeling werd Reutum uitgespeeld en zo kon NEO gemakkelijk de 2-0 maken. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft was NEO opnieuw de bovenliggende partij maar Reutum kwam toch nog terug in de wedstrijd. Ramon Eerdman stuurde Sam Holsink weg die neer werd gelegd in het strafschopgebied. De verdediger kon met rood vertrekken en de toegekende penalty werd goed ingeschoten door Jord van der Aa.

Hierna probeerde Reutum op gelijke hoogte te komen. NEO wist echter goed om te gaan met de geboden ruimte en zo kwam het tweemaal door via de zijkanten. Beide voorzetten werden moeiteloos binnengetikt door de inlopende spelers.

Vlak voor tijd kwam het ook nog op een 5-1 voorsprong toen het een penalty kreeg. Reutum kwam deze wedstrijd tekort en het liet te gemakkelijk de achterstand oplopen. Zaak wordt om de schade in dit soort partijen te beperken gezien het aantal tegendoelpunten.

Volgende week staat de moeilijke uitwedstrijd tegen Sportlust Glanerbrug op het programma. Hopelijk kan Reutum dan voor een stuntje zorgen.