Ruim 500 deelnemers lopen mee in vijfde Turvenloop

Zaterdag werd voor de vijfde keer de Turvenloop gehouden, georganiseerd door carnavalsvereniging de Turftrappers en Fysiotherapie Langeveen Manderveen.

Er verschenen ruim 500 deelnemers aan de start van deze lustrumeditie: 240 hardlopers, zo’n 200 wandelaars en 70 kinderen.

De eerste wandelaars vertrokken om 9.30 uur aan een tocht van 6, 12 of 18 kilometer. Zij wandelden door Langeveen, Bruinehaar en Geesteren. Onderweg werd genoten van gezelligheid, chocolademelk en snert. Bovendien kon een blik geworpen worden in de keuken van Oude Kotte Pluimvee.

Voor de hardlopers was er net als vorig jaar een route in en rondom Langeveen, één ronde voor vijf kilometer en twee rondes voor tien kilometer.

Prijzen

Voor de snelste hardlopers waren er bonnen te winnen, beschikbaar gesteld door verschillende sponsors. De hoofdprijs op de 10 kilometer was een dinerbon van café-restaurant Waaijer. Deze prijs ging bij de mannen naar Jan Pullen en bij de vrouwen naar Marieke ten Brinke. Zij liepen de tien kilometer in respectievelijk 34.48 en 40.19 minuten. Op de 5 kilometer wonnen Robert Gerritsen (16.19) en Dineke Post (21.13).

Bedrijvenloop

Naast individuele hardlopers strijdden ook bedrijven en verenigingen om een prijs. “Vorig jaar deden twaalf teams mee aan de bedrijvenloop, dit jaar waren dat er al twintig. Mooi was dat ook de Gemeente Tubbergen meedeed, met onder andere burgemeester Wilmien Haverkamp”, vertelt Daniëlle Reekers namens de Turftrappers. Volgens haar ligt er voor de komende jaren een mooie uitdaging om nog meer bedrijven enthousiast te maken voor de Turvenloop. De bedrijvenloop werd dit jaar gewonnen door team Berkhof op de 10 kilometer en aannemersbedrijf Kuipers op de 5 kilometer.

Kidsrun

De lustrumeditie van de Turvenloop werd afgesloten met een kidsrun. Aangemoedigd door een groot aantal volwassenen legden eerst de allerkleinsten een afstand van 250 meter af. Daarna volgden de iets oudere kinderen met hun afstand van 500 meter en tenslotte de oudsten op de kilometer. In totaal deden 70 jongens en meisjes enthousiast mee.

Het snelst waren Lasse Nijhuis en Emma Moes (2-4 jaar), Simon Jaspers Faijer en Lotte ten Velde (5-8 jaar) en Floris Winter en Laura Boers (9-12 jaar). Ted Haarhuis en Lieke Paus wonnen een prijs omdat ze het mooist verkleed waren.

Carnavalsvereniging de Turftrappers en Fysiotherapie Langeveen Manderveen bedanken iedereen hartelijk voor hun enthousiaste deelname.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen