Een zure middag voor Vasse 1

Het eerste elftal van SV Vasse heeft zaterdagmiddag geen punt kunnen overhouden aan het inhaalduel tegen Delden.

Vasse 1 kwam na 15 minuten spelen op een 1-0 voorsprong na een mooie kopgoal van spits Len Veelers. Delden kreeg hierna de kans op de gelijkmaker, maar deze bal werd van de lijn gehaald. In de 38e minuut liep Sam haarhuis de spits van Delden omver. De scheids was de enige die er een rode kaart in zag en Vasse 1 kwam met tien man te staan.

Na de rust kreeg Vasse 1 een grote kans op de 2-0, maar Daan Haarhuis vond de goed uitkomende keeper op zijn weg. In 2 minuten tijd gaf Vasse 1 de wedstrijd volledig uit handen. Na een voorzet vanaf de zijkant tikte de buitenspeler de bal makkelijk binnen bij de tweede paal. Nog geen minuut later ging de bal op de stip na een domme overtreding in de achterhoede van Vasse en stond het plots 1-2.

Vasse 1 bleef de resterende 20 minuten nog in de wedstrijd en in de laatste minuut kopte Jordy Blankenvoort de 2-2 binnen.

Toch hielden de Vassenaren geen verdiend punt over aan het duel. In de allerlaatste minuut werd de bal nog achter Kenneth Schuurman gekopt, waardoor de thuisploeg uiteindelijk met lege handen stonden.

Om het ritme vast te houden in de carnavalsperiode wordt er dinsdagavond geoefend tegen Langeveen 1. Aanvangstijdstip van deze wedstrijd is 20 uur.

Het competitieprogramma wordt dan vervolgd op zondag 10 maart met een uitwedstrijd tegen die andere club uit Delden, namelijk Rood Zwart. In de thuiswedstrijd van afgelopen najaar werd er een benauwde maar verdiende 1-0 overwinning behaald. Een blik op de ranglijst leert dat de aanstaande pot er eentje is uit de categorie ‘zes-punten-wedstrijd’, ofwel aanhaken of afhaken bij de middenmoot.