TVC 1 verliest in Lichtenvoorde

Onder zware weersomstandigheden in de vorm van een harde wind trapte het eerste elftal van TVC’28 zondagmiddag in Lichtenvoorde af voor de wedstrijd tegen Longa’30, de nummer 2 op de ranglijst.

Al na 70 seconden was het raak: een corner werd vrij gemakkelijk binnen getikt op de vijfmeter-lijn: 1-0. Hierna werd TVC 1 tweemaal gevaarlijk via Okke Schepers. In de zesde minuut zeilde een afstandsschot rakelings naast, waarna vijf minuten later zijn schot goed gepareerd werd door de keeper van Longa’30.

Door de windstoten was fatsoenlijk voetballen de gehele wedstrijd haast onmogelijk voor de partijen. Beide teams kregen enkele kansen, waarbij er aan beide kanten ook goed verdedigd werd.

In minuut 40 was het echter weer raak voor de thuisploeg. Een vrije trap werd dubieus binnen gewerkt: de bal lag niet stil door de harde wind, waardoor vrije trap langs de muur geplaatst kon worden in het doel. De scheidsrechter keurde echter het doelpunt ondanks hevige protesten goed.

De tweede helft kon TVC 1 met de wind mee spelen. Dit resulteerde in twee kansen in twee minuten tijd. Eerst schoot Okke Schepers net naast de paal na een goede aanval van links. Daarna werkte Joren Bosch na wederom een goede aanval de bal op de paal.

In de 65e minuut bleek wederom dat de enige manier om vandaag te scoren een standaardsituatie was. De windgoden bleken helaas Longa’30 goedgezind. Een hoekschop werd ditmaal regelrecht in het doel gedraaid: 3-0.

Het restant van de wedstrijd was de bal meer in de lucht dan dat ie op het veld rolde, waarbij meerdere malen de bal in een verkeerde richting geblazen werd. Hierdoor bloedde de wedstrijd, met uitzondering van enkele hachelijke momenten en kansjes van beide teams, geleidelijk dood. Dit betekende een 3-0 eindstand en dus een nederlaag voor de mannen van Marcel Waaijer.

Volgende week mag TVC 1 het weer proberen, ditmaal op eigen complex tegen koploper SC Bemmel. Om 14 uur wordt er afgetrapt.

TVC 2

Op het onchristelijke tijdstip van 7.15 uur verzamelden de mannen van René Remie zich in de kantine voor de altijd lastige uitwedstrijd tegen DCS 2.

In de regen werd om 10 uur afgetrapt, waar TVC 2 met de nodige personele problemen kampte door blessures en zieken.

De ploeg uit Tubbergen begon goed aan de wedstrijd en had meteen de controle. Enkele kansen werden gecreëerd, maar niet afgemaakt. Tot in de 15e minuut Kevin Stroot ontglipte aan de verdediging en de bal keurig binnenschoot. Helaas vlagde de grensrechter van de thuisploeg de goal af.

Even later kwam TVC 2 weer tot scoren, maar tot grote frustratie werd de goal wederom afgekeurd. In het restant van de eerste helft bleven de Tubbergenaren in controle, maar tot scoren kwamen beide ploegen niet.

De tweede helft had eigenlijk hetzelfde spelbeeld, al kwam DCS iets meer in balbezit. Tot kansen kwam het echter de hele tweede helft niet. Dit was wel het geval voor de blauwhemden. Kans op kans werd gecreëerd, maar de eindpass was net niet goed, evenals het afwerken.

0-0 was dan ook de eindstand. TVC 2 laat zeer onnodig twee punten achter in Zevenaar, maar kan tevreden zijn met het vertoonde spel en gedane arbeid.

Volgende week staat de lastige thuispot tegen nummer twee Rohda Raalte 2 op het programma.