Meiden van Canisius naar landelijke finale schoolbasketbal

Foto: Jolly Jumpers

Jade Brughuis, Merel Brughuis, Pien Buursen en Nienke Slot zijn geplaatst voor de nationale schoolkampioenschappen 3×3-basketbal.

Dinsdag 19 maart vond een regionale voorronde van Olympic Moves 3×3 basketbal plaats bij sportcentrum De Vlaskoel in Tubbergen. Dit toernooi is, met een deelname van 300 scholen, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland.

Canisius, met locaties in Almelo en Tubbergen, werd tijdens het basketballen vertegenwoordigd door de leerlingen Jade Brughuis, Merel Brughuis, Pien Buursen en Nienke Slot. Zij zijn alle vier lid van basketbalvereniging Jolly Jumpers uit Tubbergen.

Tijdens de regionale voorronde moesten de meiden van het Canisius het opnemen tegen het KSG uit Apeldoorn en het Montessori College uit Hengelo. Tegen elk team werd twee keer gespeeld. De eerste wedstrijd tegen het Montessori College werd gewonnen met 16-3 en KSG werd overklast met 27-0. De tweede wedstrijd tegen het Montessori College wonnen de Tubbergse meiden met 16-4 en de tweede wedstrijd tegen het KSG eindigde in 19-0.

Met deze overwinningen hebben de basketbalsters zich overtuigend geplaatst voor de nationale kampioenschappen van Olympic Moves op 7 juni in Papendal. Tijdens die dag zal het Canisius met andere scholen strijden voor de titel Nederlands Kampioen schoolbasketbal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen