TVC 1 sleept een punt uit het vuur

Op afgelopen zonnige paaszaterdag ging de hoofdmacht van TVC’28 op bezoek bij BVC’12 uit Beek-Ubbergen.

De wedstrijd begon wat rommelig, maar de kansen waren voor TVC 1. In de 8e minuut kwam Stef Roelofs goed vrij langs de zijkant en gaf een uitstekende voorzet op Jeffrey Huizinga die de bal volleerde, maar helaas werd zijn schot geblokt.

Halverwege de eerste helft was er opnieuw een goede kans voor beide spelers. Stef Roelofs onderschepte de bal, waarna hij Jeffrey Huizinga in stelling bracht met een lage voorzet. Die schoot hij echter voorlangs.

De thuisploeg had aanvallend weinig in te brengen, maar scoorde uit het niets vanuit een afstandsschot de 1-0. Een flinke domper voor de mannen van trainer/coach Marcel Waaijer.

De ploeg uit Tubbergen leek op 1-1 te komen, maar de scheids keurde het doelpunt af. Een discutabele beslissing.

Tegen het eind van de eerste helft kwam BVC’12 wat beter in het spel, maar de grootste kans was voor Stef Roelofs die één-op-één werd gezet door Okke Schepers. Zijn lob ging echter over het doel. Aan de andere kant voorkwam de doelman Ruud Hesselink dat de score werd verdubbeld. Beide ploegen zochten de kleedkamer op met een 1-0 ruststand.

TVC 1 ging goed van start in het laatste bedrijf. Het zette BVC’12 onder druk en dit leidde tot de verdiende gelijkmaker door Stefan Huiskes op aangeven van Daan Geerts.

Na de 1-1 ging TVC 1 op zoek naar de voorsprong. Het kreeg kansen via Okke Schepers (net naast) en Stefan Huiskes, door een goede individuele actie met een hard schot op de lat.

Bij het sluiten van boeken ging het op en neer, maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren. Daardoor neemt TVC 1 een dikverdiende punt mee naar Tubbergen.

Aankomende donderdag speelt het Tubbergse team wederom een wedstrijd, tegen Tubantia. Om 20 uur wordt er afgetrapt op sportpark De Bijenkorf in Hengelo.