Vrouwen van De Tukkers vieren hun kampioenschap uitbundig

Foto: Fotostudio Frank Visschedijk

Werd het eerste damesteam van De Tukkers uit Albergen vorig seizoen op Moederdag kampioen in de derde klasse, vandaag lukte dit alweer in de tweede klasse.

De vrouwen en hun staf zetten hiermee de kroon op een waanzinnig seizoen, waarbij nog een bekerfinale in het verschiet ligt. Na dit seizoen wordt de opwachting gemaakt in de landelijke eerste klasse.

Ongeslagen

Het vrouwelijke voetbalteam heeft een droomseizoen achter de rug en wist ongeslagen kampioen te worden. In de 19 wedstrijden die nodig waren om het kampioenschap binnen te halen, werd slechts twee keer gelijkgespeeld. De rest van de wedstrijden werd allemaal gewonnen, hier en daar zelfs met dubbele cijfers.

De grootste uitslag viel op 7 april: thuis tegen Varsseveld werd het maar liefst 11-0.

Kampioensduel

De dames speelden hun laatste wedstrijd tegen de nummer twee op de ranglijst, OSC. Spannend is deze wedstrijd nooit geweest en de stand na 90 minuten was 9-3 in het voordeel van de Albergenaren. Dit seizoen scoorden ze samen meer dan 100 doelpunten en werd de verdediging maar 17 keer gepasseerd.

Bekercompetitie en TukkerCup

Naast de reguliere competitie spelen de dames ook mee in de bekercompetitie en de TukkkerCup. In beide competities staat het team ondertussen in de finale.

De bekerfinale wordt dit jaar op 7 juni gespeeld. Om 19 uur vind de aftrap plaats op het terrein van tegenstander FC Berghuizen.

Club van 50

Samen met het eerste handbalteam van De Tukkers hebben de voetbaldames een club van 50 opgericht. Voor 50 euro kan iedereen hen helpen om onder meer het vervoer naar de uitwedstrijden en haarballen voor de handbalsters te bekostigen. Wie interesse heeft ze financieel te ondersteunen, kan het beste contact opnemen met teammanager Marga Visschedijk ([email protected]).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen