VV Langeveen kijkt terug op geslaagd vijf-tegen-vijftoernooi

Afgelopen woensdag stond er een compleet nieuw toernooi op de agenda bij VV Langeveen: het vijf-tegen-vijftoernooi, waarbij teams streden voor de felbegeerde Plegt-Vos Hendriksen bokaal.

Aan deze editie deden niet alleen maar spelers vanuit Langeveen mee, maar ook de omliggende dorpen hebben een aantal teams bij elkaar kunnen krijgen om mee te strijden. In totaal speelden er vijftien teams mee, waarvan drie dameselftallen.

Poules

Om klokslag 19 uur werden de eerste wedstrijden afgetrapt, die telkens een kwartier duurden. Al redelijk snel in het toernooi was het redelijk zichtbaar wie de poulewinnaars zouden worden. Alleen in poule A werd het spannend doordat Kameraden + Koen gelijkspeelde tegen Team Knalerwt. Uiteindelijk kwam eerstgenoemd als eerste uit de bus. Team Knalerwt ging echter ook door naar de kruisfinales aangezien het de beste nummer twee van de poule was.

De meest bijzondere uitslag van de avond kwam tot stand op veld vier, waar Oh nee toch niet, veld 2 met 7-7 gelijkspeelde tegen het vrouwenelftal Vrienden. Of het kwam dat het team in de war was met de door hun zelfgekozen naam, of dat de dames met messcherpe aanvallen door hun verdediging sneden; het eerste punt voor een dameselftal was een feit.

Kruisfinales

In de kruisfinales stond er hierdoor direct twee prachtige affiches op het programma: Harm, Velger & de rest speelde hierin tegen de dorpsgenoten van Kameraden + Koen, beide uit Geesteren. De andere halve finale ging tussen Reutum net nig en Team Knalerwt. Ook dit was een wedstrijd tussen dorpsgenoten, aangezien de spelers van beide teams voornamelijk uit Langeveen kwamen.

Beide affiches werden niet na de volledige speeltijd beslist, waardoor penalty’s moesten uitmaken wie er mochten strijden in de finale tegen elkaar. Uiteindelijk bleken Kameraden + Koen en Reutum net nig de betere penaltynemers.

Finales

De finale werd uiteindelijk in het voordeel beslist van Reutum net nig. De mannen uit Langeveen gingen dus uiteindelijk er met de winst van door op de eerste editie van dit toernooi. In de troostfinale was Team Knalerwt, dat uiteindelijk derde werd, te sterk voor Harm, Velger & de rest.

In de finale voor de vrouwen werd er een beslissingswedstrijd gespeeld tussen de Vrienden en de Zonnedael Kneupkes. Deze werd tegelijkertijd met de mannenfinale gespeeld, maar er was minimaal evenveel aandacht voor de vrouwenfinale. Ook hier werd er veel gebikkeld en werden verschillende tactieken door de Zonnedael Kneupkes gebruikt, zoals bijvoorbeeld het meerdere keren wisselen van keeper. Maar het leverde deze dames uiteindelijk niets op. De Vrienden trokken uiteindelijk aan het langste eind door met 4-2 te winnen en gaan daarmee in de boeken als het eerste vrouwenelftal die de damesbokaal mee naar huis mocht nemen.

'

Reacties

gallery
68513
Afgelopen woensdag stond er een compleet nieuw toernooi op de agenda bij VV Langeveen: het
https://tubbergen.nieuws.nl/sport/20190605/vv-langeveen-kijkt-terug-op-geslaagd-vijf-tegen-vijftoernooi/
2019-06-05T10:18:40+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2019/06/05101539/DSC_1120-min-e1559722670571.jpg
Sport