Sloop van het voormalige Garage Hofsté begonnen

Foto: Redactie

In het voormalige garagepand, waar later ook een kringloopwinkel gevestigd was, aan de Oldenzaalseweg in Tubbergen zijn de eerste sloopwerkzaamheden begonnen.

Slopers van Kruse uit Geesteren zijn gestart met het strippen van voormalig Garage Hofsté. De complete inrichting en aanwezige asbest is weggehaald. Alleen de buitenmuren staan feitelijk nog, net als de fundering in de grond. Na sanering van de locatie zullen er woningen gebouwd gaan worden.

Eerder was ontwikkelaar Hulshof-Koopman Projecten nog van plan om op het 3.200 vierkante meter grote terrein 2 gebouwen met ieder 6 luxe appartementen te bouwen. Dit bleek echter commercieel gezien onhaalbaar. Daardoor is besloten het terrein op te delen in maximaal 5 bouwkavels, bedoeld voor de particuliere markt. In de buurt staan al veel vrijstaande woonhuizen.

Inmiddels zijn 3 kavels verkocht via een makelaar. De verkoopprijs is ongeveer €220 (exclusief BTW) per m2. De gemiddelde kavelgrootte is 600 m2. Particulieren zijn vrij in hun keuze voor aannemer en ontwerp, mits deze voldoet aan de welstandsnota.

De projectontwikkelaar heeft inmiddels met de gemeente een exploitatieovereenkomst gesloten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen