KPJ Geesteren organiseert weer het NK Eiergooien

Foto: Redactie

Op eerste paasdag organiseert KPJ Geesteren voor de 4e keer het NK Eiergooien. Het evenement vindt plaats aan de Denekamperweg op het CSI-terrein. Ieder jaar doen meer dan 100 mensen letterlijk een gooi naar deze prestigieuze titel.Wegens groot succes organisereert KPJ Geesteren ook dit jaar een speciale kinderklasse  voor jongens en meisjes t/m 14 jaar. Kortom, niemand is te jong of te oud voor dit spektakel op het CSI-terrein te Geesteren.

Lonne Overmeer en Carly Oude Booijink kwamen vorig jaar het verst van de kinderen. Zij wisten een ei 24 m ver te gooien èn vervolgens weer heel op te vangen. Riemer Veltmaat en Jari Steggink kwamen tot 31,60 m bij de volwassenen. Het record staat daarmee nog altijd op naam van Rob Leus en Leon Steggink. Zij kwamen tijdens het NK Eiergooien 2012 tot liefst 45,75 m.

Het reglement van het NK eieren gooien:

  • De beste 3 koppels winnen een beker
  • Het is open voor alle leeftijden
  • De verste worp waarbij het ei heel wordt gevangen telt
  • Er zijn 3 eieren per koppel
  • Geen eigen eieren
  • Geen extra eieren als het ei na een worp heel blijft

Opgave voor het eieren gooien is mogelijk voorafgaand aan het toernooi en tijdens het toernooi. Hierbij geldt wel: vol is vol. Wie echt niet wil wachten en zeker een plekje wil hebben om het record te breken, kan alvast mailen naar [email protected] (met daarin de naam en leeftijd van degene die wil meedoen).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen