Het prieeltje van Ramon Hesselink en Maik Blankenvoort krijgt eindelijk een eigen plek

Foto:

Het Pius X College in Almelo verraste de VVV van Tubbergen in 2011 met een prieel en een gemetselde bank. Het geschenk was het winnend bouwwerk van de VMBO bouwkampioenschappen die in dat jaar voor de 10e – en tevens laatste – keer werden georganiseerd door de Vereniging Vakopleiding Bouwberoepen Almelo en omstreken (VVBA e.o).Omdat het een jubileumaflevering betrof, werden de overkapte zitplaatsen (priĆ«len) ter beschikking gesteld aan de deelnemende scholen. Deze mochten op hun beurt zelf bepalen waar de werkstukken zouden komen. Pius X schonk de VVV van Tubbergen dus de bank en overkapping. Bestuurslid Arie Vreeswijk en Marian Huiskes van de VVV gemeente Tubbergen hebben het prieeltje destijds tijdens de prijsuitreiking in dank in ontvangst genomen en vertelden de aanwezigen dat de bank een puik plekje zou gaan krijgen in de gemeente Tubbergen waar zoveel mogelijk mensen konden genieten van dit ‘rustpunt’.

VVV gemeente Tubbergen heeft onlangs besloten om het prieeltje aan te bieden aan de dorpsgemeenschap van Geesteren. Daar heeft het nu een prachtige plek gekregen op het Kulturplein in Geesteren dichtbij de schoolpleinen van de Aloysiusschool en midden in het dorp.

Op 24 april om 16.45 uur zal het prieel officieel overgedragen worden aan het Stichtingsbestuur Dorpsbelang Geesteren. De plaats van handeling zal zijn bij het prieel op het schoolplein bij de Aloysisusschool in Geesteren.

Het winnende prieel werd gemaakt door Ramon Hesselink uit Tubbergen en Kai Bekhuis uit Wierden. De gemetselde bank werd gemaakt door Maik Blankenvoort uit Albergen. Vermeldenswaard is verder dat het Pius X College van de 10 keer dat de VMBO-bouwkampioenschappen werden gehouden bij het timmeren 7 keer de 1e plaats wist te behalen, 2 keer 2e werd en 1 keer 3e. Bekende winnaars bij het metselen zijn Thijs en Mike Oude Breuil uit Tubbergen en Stephan Kemna uit Mander. Deze laatste won in 2010 tijdens de Wereld Skill kampioenschappen in Japan zelfs de zilveren troffel op het onderdeel metselen.

p1010679

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen