Infomarkt over sport, bewegen en voeding voor 50-plussers

Foto:

Senioren zouden meer moeten sporten. Dat is de stellige overtuiging van buurtsportcoaches Sophie Derkman en Johan Rijke. Daarom houden ze op zaterdag 17 mei een infomarkt over sport, bewegen en voeding. En dat met medewerking van verschillende Tubbergse bedrijven.Deze infomarkt is zeker een aanrader voor mensen die graag meer willen bewegen, maar niet weten waar te beginnen of voor mensen die graag willen weten of ze fysiek (lichamelijk) fit zijn. Verenigingen, fysiotherapeuten, diëtistes, audi-/opticiëns en voedingsconsulenten vertellen dan graag iets over hun specialisatie in de Tubberger sporthal.

Derkman en Rijke: “We zijn aangesteld om een gezonde levensstijl bij mensen te bevorderen en bieden graag een helpende hand. We doen dit door een netwerk op te bouwen tussen verenigingen en andere organisaties. Hierbij hebben we een informerende, ondersteunende en adviserende rol.”

Uit de monitor van Sportservice Overijssel over Tubbergen blijkt dat senioren (50+) een minder-actieve groep zijn voor wat betreft sportdeelname. Vaak wordt door de niet-sporters aangegeven dat ze te oud zijn, hun gezondheid het niet toelaat of dat ze al voldoende lichaamsbeweging hebben. “De vraag is of dit de beweegredenen moeten zijn om niet te gaan sporten. Want als je aan de sporters vraagt wat hun reden is om wel te sporten (bewegen), dan krijg je vaak te horen dat ze er plezier aan beleven, lekker buiten kunnen zijn, zelfs op advies van arts/fysio moeten sporten. Daarbij levert het meer bewegen je ook meer energie op, omdat je kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid onderhoudt/verbetert”, aldus de beide buurtsportcoaches.

sport-en-bewegen-in-de-buurt

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen