Open Huis van energieleverende woningen

Foto:

Woningstichting Tubbergen, Groothuis Wonen en Koopmans Bouwgroep openen de deuren van de 2 energieleverende woningen aan de Boerhave te Tubbergen.Dit bijzondere project is door Groothuis Wonen gerealiseerd in een mooie samenwerking met opdrachtgever Woningstichting Tubbergen. Groothuis Wonen heeft deze unieke woningen gebouwd met haar innovatieve bouwsysteem, waarbij grote delen van de woning in de eigen fabriek te Harbrinkhoek zijn geproduceerd. De 2 energieleverende woningen zijn mede door goede isolatie, een uitgekiend ontwerp en zonnepanelen, warmwater via een zonnecollector, CV-ketel (HR) en gebalanceerde ventilatie, ook veel energiezuiniger dan ‘normale’ huizen.

Door de vele energiezuinige maatregelen, in en aan de woningen, verwachten Woningstichting Tubbergen en Groothuis Wonen dat de woningen bij een gemiddeld energieverbruik woonhuis- en bewonersgebonden meer energie opleveren dan zij gebruiken. Zonnepanelen op het dak van de woningen zorgen ervoor dat de gevraagde elektriciteitsbehoefte voor onder andere verwarmen, ventileren en huishoudelijke apparatuur wordt gecompenseerd.

De woningen zijn op zaterdag 3 mei aanstaande, van 10.00 tot 13.00 uur, aan de Boerhoeve 1 en 3 (nieuwbouwplan Binnenveld II, nabij de Kapsweg) te bezichtigen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen