Rechter zet streep door plannen Tubbergs gezondheidscentrum

Foto:

Volgens de Raad van State heeft de gemeenteraad voldoende goede redenen om geen medisch- en gezondheidscentrum aan de Reutummerweg te Tubbergen toe te staan. In een definitieve uitspraak veegt de hoogste bestuursrechter bezwaren van de Tubbergse families Huiskes en Kemperink van tafel.De gemeenteraad besloot in juli 2013 niet akkoord te gaan met het voorstel dat de families ingediend hadden. Voorts werden vorig jaar december bezwaren tegen dit besluit ongegrond verklaart. De aanvraag betrof de verwezenlijking van een luxe kapsalon met cursus- en wellnessfunctie, een gezondheidscentrum en 4 woningen op een locatie tussen de Reutummerweg en de Weleveldstraat te Tubbergen.

Beide families vinden het onbegrijpelijk dat de gemeente geen probleem heeft met de vestiging van een beauty- en wellnesscentrum door Kapper Huub op een perceel, maar daar tegelijkertijd de realisatie van een gezondheidscentrum afwijst.
De Raad van State stelt echter vast dat de gemeenteraad akkoord gaat met de bouw van 2 in plaats van 4 woningen en de nieuwvestiging van Kapper Huub. Maar dat betekent nog niet dat de gemeenteraad ook akkoord moet gaan met de komst van een medisch centrum op diezelfde locatie, oordeelt de bestuursrechter. Dat zou teveel van het goede zijn, zo wordt gesteld.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen