Ook ‘oons’ Annie onder de indruk van viervoetige dames

Gewassen, geschoren, helemaal opgetut en een echte miss-verkiezing niet misstaand. De kalveren en jonge koeien die afgelopen zaterdag op het voetbalveldje bij ’n Kaps in Tubbergen voor de keuring gingen, waren stuk voor stuk als door een ringetje te halen.Het terrein, net buiten het dorp gelegen, fungeerde gisteren als locatie voor de 25e kalverkeuring van de KOC (Kalveropfokclub Tubbergen, Harbrinkhoek, Almelo en Denekamp). “Dit is als een visitekaartje voor veel boeren. Ze zijn trots op wat zij voorbrengen, kijken ook zeker naar elkaar en willen daarom natuurlijk goed voor de dag komen”, zo legt Fons Geerink, mede-grondlegger van de jaarlijkse keuring, namens de KOC uit.

Om de dag een extra feestelijk tintje te geven, was Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA) aanwezig om een woordje tot de aanwezigen te richten. “Dit soort keuringen is erg belangrijk voor de agrarische sector. Er zijn – zoals iedereen weet – veel dingen die op dit moment actuele dreigingen vormen. De 25 jaar KOC is daarom niet niks. Dit mogen we daarom niet zo aan ons voorbij laten gaan. Ik ben erg blij dat jullie met zovelen blijk geven van directe betrokkenheid en dank allen die hieraan mee hebben geholpen hartelijk voor hun inzet.”
De jongste deelnemer, Dieks Oude Lansink uit Fleringen, was nog maar 3,5 jaar. Hij leidde, een beetje geholpen door zijn vader, de paar maanden oude Ciska 54 rond.
u6g1kylu9kenej5xyxz2o132t
De bezitters van de runderen, kalveren en vanwege het jubileum ook voor het eerst jonge koeien, waren er maar wat druk mee. Zo ook de familie Knoef, die wereldwijd bekend staat om een recordaantal melkkoeien met tenminste 100.000 kilo melkafgifte. Zij deden dit jaar alweer voor de 25e keer mee. Vader Jos was in het buitenland, maar werd goed vertegenwoordigd door enkele zonen.
Winnaars van de junioren en senioren werden later door Schreijer-Pierik omgeroepen en gevraagd naar voren te treden. “Mijn zonen Bart en Ruud hadden mee gedaan met het voorbrengen van onze deelnemers. Tot onze verbazing, wij wisten het ook vooraf niet, vertelde ze dat Ruud een dagje mee mag naar Brussel. Heel leuk dus”, zegt Monique Bloemendaal uit Harbrinkhoek. “Waarschijnlijk dat hij in oktober met een busreis mee mag met haar. Misschien gaan wij dan wel mee; dat zou best kunnen, maar daar hebben we het eigenlijk nog niet over gehad.”
q1xzm3yyugyro58buzw7tzykp
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen