Piet Paulusma maakt De Tukkers blij met vette cheque

Foto:

De handbal- en voetbalclub in Albergen is vanavond blij gemaakt met een cheque ter waarde van €10.000, wat beschikbaar is gesteld door NUON.De energiemaatschappij deed dit via een wedstrijd waarbij amateurclubs lieten zien hoe zij op een creatieve manier energie kunnen besparen. De jury nomineerde 50 clubs. Door online stemmen heeft het publiek de winnaars bepaald. De 9 clubs met de meeste stemmen ontvangen hun energiejaarafrekening terug, tot maximaal €10.000.

Volgens de laatste berichten kreeg de Albergse amateurclub meer dan 3.000 stemmen. Bestuurslid Helmuth Haarhuis: “We kregen steun uit allerlei hoeken, niet in de laatste plaats van andere voetbalverenigingen uit de gemeente. Via internet, denk aan social media, ging het kennelijk nogal rap.”

De Tukkers besparen al met de inzet van zonnewarmte en door het stoken met biomassa. Het gewonnen geldbedrag gaan ze besteden aan zonnepanelen, welke op het dak van het clubgebouw geplaatst wordt.
Vicky Loos van de sponsorafdeling bij NUON mocht, in aanwezigheid van tv-weerman Piet Paulusma en daarbij zeker 150 jonge en oudere clubleden, de cheque aan voorzitter Eddy Bramer en ’technische alleskunner’ Bertus Steenwelle overhandigen.
Vanavond om 22.50 uur worden de beelden uitgezonden op SBS6.
2014-12-14-18
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen