Vele vernieuwingen door ‘frisse wind’ bij Bays

Foto: Bays

Al decennia lang het feestwalhalla van Twente, Bays in Reutum. Na enkele roerige jaren is het stokje vorig jaar overgedragen aan Stefan Kotter en zijn vriendin, Marije de Roy van Zuydewijn. Inmiddels runnen zij al een jaar de discotheek, het zalencentrum en het café. De hoogste tijd voor een terugblik.

“Ruim een jaar geleden werd ik gebeld of ik belangstelling had om het stokje over te nemen van de vorige eigenaren”, vertelt Stefan. “Hier heb ik niet lang over na hoeven te denken, ik werk vanaf mijn 14e in de horeca en heb altijd gezegd een kans als deze met beide handen te pakken.”

Na dat ene telefoontje is alles in een stroomversnelling gekomen en binnen no-time was de overname een feit. Marije vervolgt: “We hebben er bewust voor gekozen om verder te gaan met het personeel waarmee we zelf altijd hebben samengewerkt, aagezien we vóór de overname werknemers bij Bays waren. We hebben een geweldig team, dat naast collega’s ook echte vrienden zijn. Daar zijn we erg trots op.” Met deze enthousiaste groep werknemers werd in de zomer van 2014 alle vrije tijd gestoken in het opknappen en vernieuwen van de discotheek. Oude kleuren werden vervangen door een zwart-wit-rode look, en de nodige technische veranderingen werden doorgevoerd.

Dorpsbelang

“Je merkt, vooral als je zelf echt in Reutum woont, dat Bays een sterk dorpsbelang heeft. Activiteiten als toneel, carnaval, ouderenbijeenkomsten, recepties, vergaderingen etc. vinden ook bij ons plaats. Vooral jongeren kennen Bays van de zaterdagavond, maar we hebben veel meer te bieden. Vandaar dat het echt een gelegenheid is voor jong en oud”, omschrijft Stefan.

Munten

Sinds een aantal weken zijn de oranje munten ingeruild voor groene exemplaren. “De oranje munten waren gewoon versleten en steeds meer feesten en andere collega’s in de horecawereld kozen voor de kleur oranje. Vandaar dat wij groene black-light exemplaren zijn gaan voeren”, legt Stefan uit. Iedereen heeft nog tot 31 juli aanstaande de tijd om de oude munten (met het Bays logo) in te wisselen voor de groene munten.

Toekomst

“Nadat we vorig jaar de disco hebben opgeknapt wordt het nu tijd om het zalengedeelte in een vernieuwd jasje te steken”, aldus het jonge stel. “We willen weer met de tijd mee en daar hoort ook zeker de zaal bij. De afgelopen tijd is hier veel tijd ingestoken en zijn we op zoek gegaan naar passende vernieuwingen. De oudere stoelen zijn vervangen voor nieuwen, die passen bij de rest van het interieur. En doordat ook de gordijnen, accessoires, het tafellinnen etc. vernieuwd zijn, is het weer een mooi vernieuwd geheel geworden. We hebben daarnaast nog wat leuke ideeën voor de discotheek, maar we zitten daarvoor nog niet in de fase om dat met zekerheid naar buiten te kunnen brengen, maar dit zal zeker volgen.”

Al met al is het een spannend jaar geweest, maar ze kunnen met een goed gevoel terugkijken op het eerste jaar als uitbaters. Eén ding is zeker, er waait een frisse en positieve wind door Bays.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen