Jonge ondernemers zetten Disco Bays voort

Foto:

Stefan Kötter en zijn vriendin, Marije de Roy van Zuydewijn, nemen per direct het ‘levenswerk’ van Gert en Marika Warring over. Laatstgenoemden geven aan dat door een combinatie van moeilijke tijden in de horeca en een gebrek aan vrije tijd ervoor heeft gezorgd dat zij, samen met de 3 eigenaren van de Reutumse discotheek, hebben besloten de zaak over te dragen.De zaterdagavonddisco (ook morgenavond, zoals gebruikelijk vanaf 21.00
uur), de geplande feesten en partijen, recepties, vergaderingen en alle
andere bijeenkomsten worden voortgezet.

Failliet
Iets meer dan een jaar geleden werd nog het faillissement van Bays uitgesproken. Gert en Marika Warring hebben dit destijds zelf aangevraagd. De discotheek had toen een slechte tijd achter de rug. Het discobezoek trok aan, maar Bays kon de mindere periode desondanks niet tijdig te boven komen. Een faillissement was daardoor simpelweg niet meer te voorkomen.

De disco biedt ruimte aan ongeveer 1.000 bezoekers en is de
belangrijkste omzetpijler van het bedrijf. Ondanks de programmering van
peperdure dj’s, surprise acts en een dure advertentiecampagne, zakte de
omzet in 2008 en 2009 terug tot 30% van wat het ooit was geweest. Ongeveer een week na het Reutumse bedrijf failliet werd verklaard, kon alsnog een doorstart worden gerealiseerd. Lokale ondernemers, 3 stuks in totaal, hadden de koppen snel bij elkaar gestoken en kwamen vervolgens met een reddingsplan. Zij kochten de failliete (in)boedel, werden dus eigenaar en de familie Warring bleef als uitbater betrokken.

Een begrip in Twente
Uitgaanscentrum Bays is een combinatie van discotheek, zalencentrum en buffetrestaurant. Het bedrijf, voorheen bekend als Zaal Mensink, is een begrip in Twente. Al tientallen jaren gaat de jeugd van Tubbergen en omstreken iedere zaterdagavond naar de discotheek in Reutum.

In 2012 werd er nog een reünie georganiseerd voor alle bezoekers die sinds 1988 hun vaste stapavond bij Bays beleefden.

In 2000 werd het overgenomen door Roelof van der Laan, zijn dochter Marika en haar man Gert Warring. Nu nemen de uit Overdinkel afkomstige Stefan Kötter en zijn Geesterse vriendin Marije de Roy van Zuydewijn het stokje dus over.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen