’t Is ze gelukt, de Oranjewijk en Ewilgro Hoveniers eindelijk onder 1 dak

Foto: Redactie

Alweer 2,5 jaar geleden zijn Stichting Oranjewijk Tubbergen en Ewilgro Hoveniers een avontuur aangegaan die zijn weerga niet kent.

Stichting Oranjewijk was genoodzaakt om te zien naar een ander onderkomen voor hun activiteiten. Met name voor de bouw van de grote carnavalswagens was een ruimte met behoorlijk afmetingen noodzakelijk. En die was binnen een redelijk afstand tot de wijk niet te vinden.

Met Ewilgro Hoveniers, dat de beschikking had over een stuk industrieterrein, is er een unieke samenwerking ontstaan. Met als uiteindelijk beoogd resultaat, het realiseren van een nieuw onderkomen voor beide partijen op het perceel Newtonstraat 15 te Tubbergen. Paul Reinerink van de Oranjewijk: “Voordat het plan gerealiseerd kon worden, moesten er eerst nog heel wat zaken geregeld worden. Onder andere de juridische en fiscale aspecten en zeker niet te vergeten: de benodigde financiĆ«n! Voor de financiering hebben de inwoners van de Oranjewijk, de hoofd-, A-, B-, en C-sponsoren zorg gedragen. Daarnaast hebben we een donatie gekregen van het projectenfonds van de Rabobank.”

Open Dag

En toen kwam de daadwerkelijke realisatie. Met de hulp van heel veel vrijwilligers is begonnen aan de klus. Allereerst werd er een hal in Moerdijk gedemonteerd en getransporteerd naar Tubbergen. Zo’n 13 zaterdagen plus een driedaags werkweekend is de hal door een ploeg vrijwilligers gedemonteerd en klaar gemaakt voor transport. Eenmaal gearriveerd in Tubbergen is de gehele constructie dusdanig gewijzigd, zodat de hal zou passen op het perceel van Ewilgro Hoveniers.

Daarna is met man en macht gewerkt aan de bouw van de nieuwe hal. “Met een eindresultaat waar we trots op zijn! En dat eindresultaat willen we graag aan iedereen laten zien tijdens de Open Dag op 6 september aanstaande. Op deze dag is men, van 11.00 tot 17.00 uur, van harte welkom in ons nieuwe onderkomen”, benadrukt Reinerink. “Als u toch van plan bent om te komen, kijk dan ook nog even of u nog oude mobiele telefoons hebt die u kunt missen. Voor de inrichting van het atelier zijn we namelijk een inzamelingsactie voor oude mobiele telefoons gestart. Deze kunt u bij de hal inleveren.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen