Nog maar weinig aanmeldingen voor glasvezel buitenaf: 4%

Foto: Onbekend

Het is nog lang niet de zo gewenste 50% aanmeldingen, maar bij Glasvezel buitenaf van Cogas blijft men niettemin positief gestemd. Afgelopen vrijdag bleek, bij een eerste tussenstand na 6 dagen, dat de teller nog maar op 123 aanmeldingen (ofwel 4% van het totaal aantal) staat.

De afgelopen tijd is er vooral via krantjes en andere poststukken geworven onder bewoners. Van een mogelijk dreigend fiasco wil een woordvoerder van Cogas echter niets weten. Marieke Seinen: “Kijk, dit is nog maar het begin. En bovendien: wat is laag, wat is hoog? Wij merken dat mensen zich nu volop aan het oriënteren zijn wat het beste voor hen is, in hun specifieke situatie. Natuurlijk houden we wel goed onze vinger aan de pols. In gesprekken met dorpsraden en dergelijke horen we dat mensen voldoende informatie hebben gekregen, maar gewoon nog een keuze moeten maken. Wij gaan echt voor die 50% en zijn absoluut niet bang dat we dit niet gaan halen.”

Verschillende aanbieders

Cogas legt in het buitengebied van de gemeente Tubbergen een open glasvezelnetwerk aan. Dat betekent dat verschillende dienstaanbieders er hun diensten kunnen aanbieden: Caiway, Fiber, Solcon, Bizz en Weserve. De kosten voor een breedband glasvezelaansluiting die Cogas in rekening brengt, ofwel het vastrecht, komt bovenop de abonnementskosten. Hiervoor rekent de ‘kabelboer’ €9,95 per abonnee.

50% benodigd

Op 19 oktober moet de teller op 50% staan, willen de plannen doorgaan. In de dorpskernen is reeds glasvezel aanwezig, zodat bewoners daar al wel breedband diensten kunnen afnemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen