Connectworks, van garagebox naar eigen pand

Wouter van Weeren en Mark Maathuis
Wouter van Weeren en Mark Maathuis
Foto: Redactie

Een gloednieuw onderkomen, eigenlijk midden in hun werkgebied. Wouter van Weeren en Mark Maathuis van Connectworks hebben het over een maandje pas echt goed voor elkaar. Vorig jaar zou het 10-jarige bestaan van het IT-bedrijf gevierd worden, maar door constante drukte op de werkvloer kwam het er niet van. Daarom wordt de aanstaande opening van het nieuwe pand aangegrepen voor een ‘combi-feestje’.

Nu is het voor de beide oprichters en eigenaren van Connectworks nog een beetje behelpen, daar in de huidige locatie op het Tubbergse industrieterrein. Ze zijn er een beetje uit hun jasje gegroeid, maar nog belangrijker – zo geven ze zelf aan – is het feit dat het nieuwe bedrijfspand hun ambitie om verder door te groeien mogelijk maakt. “Alles wordt er op dit moment naar onze smaak en behoefte ingericht. Het is daarnaast natuurlijk niet zo fijn om vaak te moeten verhuizen”, verklaart Mark. “Dat hebben we de afgelopen jaren al veelvuldig gedaan, maar dat word je echt wel een keer zat.”

Connectworks is opgericht in 2004. Een gehuurde bedrijfsruimte te Beerzerveld, waar de vader van Mark goede contacten heeft, werd de allereerste werkplek van het IT-bedrijf. “Het was zo ongeveer ter grootte van een dubbele garagebox. Maar goed, dat was vanzelfsprekend al stukken beter dan thuis op een zolderkamertje gaan zitten”, legt Mark uit. “Na een poosje merkten we dat wij toch wel veel moesten reizen naar de locaties waar de meeste van onze klanten zaten, hier in Twente. Toen zijn we na anderhalf jaar verhuist naar Geesteren, waar Mark vandaan komt en destijds ook woonde. Hij kon het bij wijze van spreken kruipend af van huis naar z’n werk. Ik woonde op dat moment al in Almelo, dus dit was voor beiden gewoon heel goed te doen. Een tijdje erna kregen we de mogelijkheid om RCS Computers in Tubbergen over te nemen, wat we gedaan hebben. Ook hebben we – ik geloof – driekwart jaar in hun pand aan de Oranjestraat gezeten. Echter, er is bij ons nooit de ambitie geweest om een winkel te hebben. Dus hebben we de huur zo snel mogelijk opgezegd en vervolgens zijn we naar het industrieterrein in Tubbergen verhuisd, waar we nu nog eventjes zitten”, vertelt Wouter.

IT-specialisten, geen generalisten

Samen met zusteronderneming Ruvano, leverancier van printers en aanverwante producten/diensten, betrekken de 11 personeelsleden van Connectworks eind oktober hun moderne onderkomen langs de N36 in Almelo. Ook daar zal het bedrijf zich blijven focussen op andere MKB’ers met 1 t/m 250 werkplekken. “IT is echt een specialisme en soms vergeten mensen dat weleens. Zo maken wij geen websites en trekken we ook geen kabels voor een netwerk. Daarvoor hebben we aantal partners die erin gespecialiseerd zijn, maar we gaan dat niet ‘even’ zelf erbij doen of zoiets. Een accountant zit bij wijze van spreken de hele dag achter een computer. Maar daar koop je geen PC van, toch? Die heeft hopelijk veel verstand van financiën en belastingen, maar niet van het installeren van hardware en al helemaal niet van een goede backup of een totaaloplossing in de ‘cloud’. Dat soort dingen zou je altijd moeten uitbesteden aan een professional”, adviseren Mark en Wouter. “En daarvoor kun je bij ons altijd aankloppen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen