Andre Hoek wint koningsschieten van Schuttersgilde Tubbergen

Tubbergen is een nieuwe schutterskoning rijker. Zijn naam is de 56-jarige Andre Hoek, in het dagelijks leven bedrijfsleider van aannemersbedrijf Hoek en Zn. In het jubileumjaar wist hij de rest van de deelnemende schutters achter zich te laten door als eerste de symbolische haan naar beneden te schieten.

Andre is geboren en getogen in Tubbergen. Samen met zijn vriendin Willemien Kreuwel vormt hij het nieuwe koningskoppel dat Tubbergen vertegenwoordigt tijdens allerlei plechtigheden waarbij de schutterij een rol speelt. Valery Oude Geerdink en Jan Tasche zijn samen met hun eega’s de hofhouding.

Het bedrijfsschieten werd gewonnen door het team van ’t Oale Roadhoes (Ruud Droste, Wouter Echtermeijer, Wessel Grobbink en Gijs Heerts). Naast de verworven eeuwige roem, kregen de grote beker en de afgeschoten haan in plekje in eetcafé De Burgemeester.

‘Belofte maakt schuld’

Waar vrijdagavond de tent op het Raadhuisplein volliep voor een opnieuw ‘beestachtig’ mooi optreden van The Dirty Daddies, stond gisteravond in het teken van herinneringen ophalen en Duitse sferen tijdens het Oktoberfest. Harrie Mensink en Theo Niemeijer werden door voorzitter Jos Groothuis geëerd vanwege hun trouwe lidmaatschap sinds de oprichting van het gilde.

Niet alleen een zestal bevriende zusterclubs kregen het woord om herinneringen op te halen en zeker ook vooruit te blikken, ook 2 andere sprekers dienden zich aan. Daarbij kregen de leden van de jubilerende club meteen een nog in te lossen ‘schuld’ aan de broek. Als het namelijk aan voorzitter René Oosterlaken van TVC’28 ligt, gaan de schutters de barbediening verzorgen zodra de Tubbergse voetbalvereniging in 2018 haar 90-jarig bestaan viert. “Net als in 1978, toen we 50 jaar bestonden. Dat werd zeer gewaardeerd en we zouden graag opnieuw van eenzelfde geste gebruik willen maken”, aldus Oosterlaken.

Als vertegenwoordiger vanuit de gemeente besteeg ook burgemeester Mervyn Stegers het spreekgestoelte. Net als de andere redenaars sprak hij uit welk een waardering er bestaat voor de schutterij in Tubbergen. Daarbij gaf hij ook aan te hopen dat de Volks- en Schuttersfeesten nog tot in lengte van dagen dezelfde locatie als dit jaar gehouden mag worden. “Hier hoort het gewoon thuis, midden in het dorp. Midden in de Tubbergse samenleving dus, net als de schutters zelf het al jaren laten zien”, zei Stegers.

Gezien het applaus dat beide Tubbergenaren oogsten, kunnen hun voorstellen op ruime instemming van de gehele schuttersvereniging rekenen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen