Sharon uit Geesteren op tweede plaats missverkiezing geëindigd

Sharon Snijders tijdens de Miss Boerin 2016 verkiezing
Sharon Snijders tijdens de Miss Boerin 2016 verkiezing
Foto: Marius Feenstra

Nét niet, maar zeker ook bijna wel… Sharon Snijders uit Geesteren werd gisteren tot het op een na mooiste boerinnetje van de Benelux verkozen.

Jildau Broekens uit Gorredijk in Friesland mag zich nu een jaar lang Miss Boerin noemen. Dat bleek na de verkiezing tijdens het hippische evenement Bathmen te Paard. Sharon treurt niet om het ‘verlies’, maar was wel graag als eerste geëindigd, zo geeft ze eerlijk toe. “Aan het publiek lag het niet, ze hebben me echt gesteund. Al m’n vrienden en bekenden waren aanwezig, het was écht een top-avond”, vertelt ze. Aan de miss-verkiezing deden in totaal 16 jongedames mee.

Of de nog maar 18 jaar oude Sharon vaker zoiets gaat meedoen, weet ze nog niet. “Het was een mooie dag met een goede sfeer. Het is leuk om een keer mee te maken, verder zie ik wel wat de toekomst brengt. Ik werd enorm verrast door mijn vriendinnen die kwamen met een spandoek en m’n vriend die extra eerder terugkwam van vakantie.”

Kalender

De kandidaten die meededen aan de verkiezing, staan allemaal in de Boerinnen Kalender 2016. Het idee achter deze jaarlijkse kalender is om af te rekenen met negatieve vooroordelen over boerendochters.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen