‘Geesterense kerk is in 2030 eerder een soort beleefwinkel’

Foto: Redactie

Zonder belemmerd te worden door de grenzen van ruimte en geld is een groep bewoners van Geesteren aan het brainstormen geslagen over de toekomst van het dorp. Dit onder de noemer Mijn Dorp 2030.

De meest creatieve ideeën en toekomstplannen passeerden de revue:

  1. Een beleefwinkel waarin streekproducten worden verkocht en waar workshops worden gegeven. Verder zijn er voorzieningen voor vrijetijdsbesteding, ander voorbeeld is een kapper in combinatie met boodschappen. Om dat te realiseren moeten we een centrum maken waar dat beschikbaar is.
  2. De bieb bestaat niet meer in de huidige vorm, nog wel digitaal.
  3. Er is een nieuwe school van excellente kwaliteit. Sport, cultuur en onderwijs wordt in een combinatie aangeboden.
  4. Er is een combinatie van zorg, actief, muziek. En dit is centraal aanwezig in Geesteren, bijvoorbeeld in en rondom Erve Kampboer.
  5. De kerk is in 2030 beschikbaar/ gereed voor de voorzieningen zoals genoemd onder punt 1.
  6. Openbaar vervoer in 2030 bestaat uit ‘sharing’; het gemeenschappelijk gebruiken van vervoersmiddelen.

Het is echter nog bepaald geen uitgemaakte zaak hoe Geesteren er over – pak ‘m beet – 15 jaar uit gaat zien en wat de bewoners/bezoekers van dan in het straatbeeld zullen tegenkomen. “Waarschijnlijk heeft iemand dit idee tijdens de bijeenkomst geopperd. Maar het wil natuurlijk niet zeggen dat dit precies zo uitkomt en werkelijkheid gaat worden”, legt Herman Huis in ’t Veld lachend uit. “Maak het vooral niet groter dan het is. We gaan bovendien alles nog verder uitwerken.”

Lees hier het totale verslag van de brainstormbijeenkomst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen