Blije ouderen in Manderveen

Bewoners en medewerkers van de Amanshoeve, een bijzondere woon- en zorgboerderij voor dementerende ouderen in de bosrijke omgeving van Manderveen, zijn maar wat blij dat ze inmiddels gebruik kunnen maken van glasvezel.

De Amanshoeve telt 14 ingerichte appartementen, 2 grote woonkeukens en een woonkamer. Dit heeft best wat voeten in aarde qua internet, telefonie en televisie. Sinds de komst van de glasvezel maken ze van nog meer diensten gebruik, zoals cameratoezicht. Jan Aman legt uit: “We hadden een ontzéttend trage internetverbinding. Bellen en internetten ging niet tegelijkertijd. En dat terwijl we tegenwoordig heel veel gegevens online verwerken: salarisbetalingen, mailverkeer, dossiers bijhouden… Dit wordt tegenwoordig allemaal online bijgewerkt. Met onze oude, trage verbinding liep het vaak vast en moest ik soms zelfs weer overnieuw beginnen. Nu kan ik erom lachen: als ik boven aan het telebankieren was, kon ik ondertussen gaan koffie drinken. Over snelheid kun je dan niet meer spreken. Het was echt súpertraag!

Niet alleen is de snelheid vele malen hoger, ook wisten ze een besparing van meer dan 50% te realiseren op de maandelijkse kosten. “Bij ons waren geen voordelige pakketten voor bellen, surfen en telefonie mogelijk. Vandaar dat we per maand zo’n €200 kwijt waren aan ADSL (internet), ISDN (telefonie) en Digitenne (tv)”, vertelt Jan. “Eén van onze bewoners zat met smart te wachten op glasvezel, zodat hij eindelijk een eigen telefoonverbinding kreeg om met zijn kinderen te bellen. Voorheen ging dat allemaal via ons eigen telefoonnummer en -toestel, want er waren niet genoeg telefoonlijnen voor iedereen. Prachtig om hem te zien stralen, nu het allemaal in orde is.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen