OHT moet op zoek naar een nieuwe voorzitter

Esther Leferink-Geuke en Paul Reinerink
Esther Leferink-Geuke en Paul Reinerink
Foto: Redactie

Ondernemers Hart Tubbergen (OHT) zoekt 3 nieuwe bestuursleden, waaronder een voorzitter. Paul Reinerink, die vorig jaar dat stokje overnam van toenmalig voorzitter Esther Leferink-Geuke, is vorige week opgestapt.

Tijdens de afgelopen ledenvergadering van de OHT heeft Paul Reinerink aangegeven per direct te zullen stoppen als voorzitter. Dat heeft naar eigen zeggen te maken met drukte op zijn werk en andere zaken, iets waarover hij niet verder – in het openbaar – wenst uit te wijden. “Ik heb mijn zegje gedaan naar de leden toe, zoals dat gewoon hoort. Verder vind ik niet dat ik over mijn eigen graf moet gaan regeren, iets dat je wel doet als ik nu weer iets ga vertellen over wat mij is mee- dan wel tegengevallen in mijn bestuursfunctie. Wel ga ik nog wat schrijven richting de leden, maar dat zal meer een oproep zijn om hen te motiveren nieuwe bestuurders aan te dragen.”

Reinerink zal wel de lopende zaken afronden, alvorens hij de pijp aan Maarten geeft.

‘Ze willen niet bijten’

Het bestuur van de Tubbergse ondernemersclub heeft ook zelf een lijstje met namen van potentiële kandidaten, maar heeft er bewust voor gekozen eerst te wachten totdat leden de mogelijkheid hadden gehad om zichzelf aan te melden. Dat is echter niet het geval. “Nee, helemaal niemand. Erg jammer, al verbaasde het me ook weer niet echt. Het wordt gewoon steeds lastiger om mensen te vinden die zich langere tijd aan iets willen committeren”, constateert Reinerink. “Dat zie je overigens overal om je heen, ook bij andere verenigingen. Ik heb in een flink aantal gezeten, en nog steeds, maar daar speelt dat eigenlijk net zo. Korte, projectmatige, werkzaamheden waarbij vrijwilligers worden gevraagd zijn nog wel in te vullen. Maar voor een langere periode is dat bijzonder lastig. Bovendien vissen ze allemaal, zo lijkt het wel, in diezelfde grote vijver met die paar visjes. Dan is het dus een flinke uitdaging om iemand te laten happen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen